• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kılıçdaroğlu istifa edecek mi? CHP'li kurmaylar yanıtladı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Habere göre CHP’de kurultay için ağırlıklı olarak yaz sonu işaret ediliyor. Bu durumda MYK’da değişiklik bekleniyor. Haziran’da olağanüstü kurultaya karar verilmesi halinde ise sınırlı sürede MYK değişikliği olmayacağı belirtiliyor. Kurultay takviminin ise yapılacak ilk Parti Meclisi (PM) toplantısında netleşmesi planlanıyor. Seçimin ikinci turundan hemen sonra yapılan MYK’da ise bazı üyelerin “istifa edelim” önerisini getirdiği öğrenildi.

Haberde şu iddialara yer verildi:
"Önceki akşam seçim sonucunun büyük ölçüde netleşmesinin ardından Kılıçdaroğlu kurmaylarıyla sonucu değerlendirdi. Edinilen bilgiye göre, Kılıçdaroğlu’nun ilk yorumu 'Vatandaşın takdiri' oldu. Bazı MYK üyelerinin “İstifa edelim. Dilekçemiz cebimizde. Bunu kağıda dökelim. İstifa desteğimiz sizinle, sizi rahatlatmak için” önerisini getirdiği öğrenildi. MYK üyelerinin genelinin bu öneriye sessiz kaldığı, Kılıçdaroğlu’nun ise bir yorum yapmadığı belirtildi.

Ayrıca bazı kurmayların Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlığı bırakmasının da doğru olmayacağını belirterek, 'Genel Başkan’ın ayrılması partiyi perişan eder. Partinin seçimlerde başarısız olduğu algısına hizmet eder. Bu doğru olmaz' değerlendirmelerinde bulunduğu öğrenildi. Cumhurbaşkanlığı yarışının kaybedilmesinin ardından Kılıçdaroğlu’nun yaptığı konuşmaya da işaret eden kurmayları, 'Genel Başkan ‘devam’ dedi. Genel Başkanlığı bırakma eğilimi yok. ‘Bir mücadele verdik. Koşullar eşit değildi. Ama bu mücadeleyi sürdüreceğiz. 25 milyonu da yanımda görmek istiyorum. Ben buradayım’ demek istedi' ifadesini kullandı.

Milliyet’e konuşan CHP’li kurmaylar şu değerlendirmede bulundu: 'Genel Başkan üzerine düşeni yaptı. Çok emek verdi ama birkaç hata yapıldı. Kampanyada hata yapıldı. Kazanacak aday söylemi, İYİ Parti’nin masadan kalkması, milletvekili listesi, Meclis çoğunluğunun alınamaması etkili oldu. PKK konusu sahada tutmuştu, kampanyada PKK konusu görülmedi. İkinci turdaki kampanya daha etkiliydi ama süre yetmedi'."

Bu haberler de ilginizi çekebilir