• DOLAR 32.377
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2325.779
  • ...
Halk İstikrar dedi; Türkiye Yüzyılı Başladı YENİDEN BİSMİLLAH
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi
14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı seçiminde adayların salt çoğunluğu alamaması nedeniyle Türkiye, dün yeni cumhurbaşkanını belirlemek için tekrar sandık başına gitti. Türkiye siyasi tarihinde ilk kez yaşanan Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylaması için oy verme işlemi 17.00'de sona erdi. Türkiye'nin 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanının belirlendiği seçim için ülke genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 bin 885 sandık kuruldu. İkinci turda seçime katılım oranı yüzde 84.21 olarak açıklandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TÜRKİYE YÜZYILI'NIN KAPISINI AÇTIK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonrası Kısıklı'daki konutun çevresinde bekleyen vatandaşlara hitap etti. Erdoğan "Biz öyle bir kazanacağız ki kimse kaybetmeyecek demiştik. Öyleyse bugün kazanan sadece Türkiye’dir. hedeflerimizden taviz vermeden şimdi Türkiye Yüzyılı'nın kapısını açtık." dedi.

"MİLLETİMİZİN HER BİR FERDİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu milletimizin teveccühü ile tamamlamış bulunuyoruz. İki bayram arasında bize demokrasi bayramı yaşatan milletime şükranlarımı sunuyorum. Sandık başına giderek kendisi ve evlatlarını geleceği için iradesini ortaya koyan tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Teşkilatımızın tüm mensuplarını, kadın ve gençlik kollarımızı, sandık müşahitlerimizi, gönüllü olarak seçimin sağlıklı şekilde yürümesine katkıda bulunan herkesi, kampanya ekibimizi tebrik ediyorum. Kadınlarımızı tebrik ediyorum, gençlerimizi tebrik ediyorum ve AK Parti davasına gönül veren tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum, yurt içinde ve yurt dışında ikinci tura göre özellikle yüksek oy oranları ile sandığa koşan herkese teşekkür ediyorum. Yaptığı tercihle önümüzdeki 5 yıl boyunca ülkeyi yönetme sorumluluğunu bir kez daha bize tevdi eden milletimizin her bir ferdine teşekkür ediyorum. İnşallah sizlerin güvenine layık olacağız, 21 yıl layık olduğumuz gibi layık olacağız" diyen Erdoğan, "Biz hep bu kutlu yürüyüş yarım kalmaz demiştik. Biz hep hizmet eden hezimete uğramaz demiştik. Biz Türkiye’mize, biz de Türkiye’ye emanetiz demiştik." şeklinde konuştu.

"BAY BAY BAY KEMAL"
Erdoğan, "İsterseniz buna bir üçüncü bay daha ilave edebiliriz: Bay bay bay Kemal." ifadesini kullandı.

"HİÇ KİMSE BU ÜLKENİN KAZANIMLARINA GÖZ DİKEMEZ"
Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Biz öyle bir kazanacağız ki kimse kaybetmeyecek demiştik. Öyleyse bugün kazanan sadece Türkiye’dir. Demokrasimizden hedeflerimizden taviz vermeden şimdi Türkiye Yüzyılı'nın kapısını açtık ama beraberce açık. Erkeğinden kadınına, gencinden yaşlısına kadar milletimizin tüm kesimlerinin hayallerini, heyecanlarını beraberce hayata geçirdik. Kalbi ve gözü bize dönük dostlarımızın umutlarını beraberce yükselttik. Önümüzde 2024 var. 2024’te Üsküdar'ı da İstanbul’u da yerel seçimlerde kazanmaya hazır mıyız? Öyleyse durmak yok çok çalışacağız. Şu anda Emniyet’ten dedim ki Kısıklı meydanında ne kadar vatandaşım var? Rakam ne biliyor musunuz? 55 bin. Seçimler gelir geçer, sel gider kum kalır, asıl olan ülkemizin hedeflerinden sapmaması, milletimizin birliğine sahip çıkmasıdır. Bugünkü seçimlerin en büyük mesajı işte budur. Seçim sonuçlar bir kez daha göstermiştir ki hiç kimse bu ülkenin kazanımlarına göz dikemez.”

"HİÇ KİMSE TÜRKİYE’YE PARMAK SALLAYAMAZ"
Erdoğan, son olarak şunları kaydetti: “İşte şimdi dünya ülkeleri arıyor. Az önce Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham kardeşim aradı. Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev kardeşim aradı, Libya Başbakanı aradı. Hiç kimse insanımızın sahip olduğu hak ve özgürlüklere el uzatamaz. Hiç kimse milletimize tepeden bakamaz, insanımıza hakaret edemez, gençlerimizi kendi dipsiz karanlıklarına sürükleyemez. Hiç kimse Türkiye’ye parmak sallayamaz."

HÜDA PAR: SEÇİM SONUÇLARI HAYIRLI OLSUN
Hür Dava Partisi Sözcüsü Yunus Emiroğlu Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçim Sonuçları hakkında açıklamada bulundu. Seçim sonuçlarını değerlendiren Emiroğlu, ''Cumhurbaşkanlığı Seçiminin ikinci turu yüksek bir katılımla tamamlandı. Ülke genelinde çok ciddi bir olumsuzluk yaşanmadan milletimiz iradesini sandığa güçlü bir şekilde yansıtmıştır. Seçim süreci boyunca bazı kesimler tarafından pervasızca kullanılan nefret diline rağmen milletimiz sağduyusunu muhafaza etmiştir. Kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan bu seçimden de zaferle çıkmıştır. Bu sonuçla milletimiz, 2018'de uygulanmaya başlanan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne bir kez daha vize vermiştir.

Ülkemizin son 20 yılda yakaladığı yükselişi hazmetmeyen bazı küresel güçlerin seçim süreci boyunca Türkiye siyasetini dizayn etme çabalarına rağmen halkımız iradelerini teslim almak isteyenlere geçit vermemiştir. HÜDA PAR'ımız siyasi duruşu ve ortaya koyduğu pratikle bu seçim sürecinin en dikkat çeken partisi olarak tarihi bir sorumluluk üstlendi. Partimiz ahlaki erdemlere dayanan ilkeli siyasetiyle milletimizin teveccühüne mazhar olmuştur. HÜDA PAR, "Seni Bir Daha Başkan Yapacağız." diyerek ve memleketimizin huzur ve selameti için istikrardan yana tavır alarak Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a güçlü bir destek vermiştir. 28 Mayıs Seçimleri Türkiye'de siyasi hayatı yeniden dizayn etmek isteyen küresel emperyal güçlerle, yerli ve milli siyaset yürütenler arasında cereyan etmiştir. Milletimiz yalan, iftira ve tezviratla seçim kazanmaya çalışanlara büyük bir ders vermiş, kazanan 85 milyon vatandaşımızın tamamı olmuştur. Bu seçimin kaybedeni Türkiye değil, milletimizin iradesine ve istikbaline göz diken bölgesel ve küresel şer güçler olmuştur.

Bu zafer, milletimizin zaferidir. Seçim sonuçlarının tam bağımsız bir Türkiye için, ideolojiden ve vesayetten arındırılmış, temel hak ve hürriyetleri güvence altına alan, milletimizin inanç değerleri ile barışık yerli, sivil ve adil bir anayasa için, inancın önündeki engellerin tamamen kaldırılması, aile kurumunun muhafaza edilmesi ve nesillerimizin her türlü sapkın anlayışlara karşı korunup kollanması için son derece önemli bir başlangıç olacağı kanaatindeyiz. 14 Mayıs'ta yapılan Milletvekili Genel Seçimleri ve 2. turu bugün yapılan Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının memleketimize ve milletimize hayırlı olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederiz.'' ifadelerini kullandı.

DÜNYA LİDERLERİ, SEÇİM BAŞARISI NEDENİYLE TEBRİK ETTİ
Birçok ülkenin lideri, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turundaki başarısından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayıp seçimdeki başarısı nedeniyle kutlayarak, en kısa zamanda Azerbaycan'a beklediğini iletti. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "zaferini" Türk halkının Erdoğan'ın politikalarına duyduğu güvenin göstergesi olarak değerlendirdiğini, Erdoğan liderliğinde Türkiye'nin kapsamlı kalkınmasının ilerleyen yıllarda da devam edeceğinden emin olduğunu belirtti. Aliyev, Erdoğan'a Türkiye halkının refahı ve ülkenin kalkınması adına yürüttüğü faaliyetlerinde yeni başarılar diledi.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Aziz kardeşim Recep Tayyip Erdoğan'ı zaferinden dolayı tebrik ederim. Sizlere yeni döneminizde başarılar dilerim. Bu dönemde kardeş Türk halkının gelişim ve refah emellerini gerçekleştirmenizi, ülkelerimizin güçlü ilişkilerini geliştirmeyi ve bu ilişkileri daha fazla kalkınmayla sonuçlandırmayı temenni ederim." ifadelerini kullandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de yapılan seçimlerin hayırlı olmasını dileyerek "Güçlü ve istikrarlı bir Türkiye için Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanması bizler için önemliydi." ifadesini kullandı. Üstel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeni dönemde başarılar dileyerek, seçim sonuçlarının Türk milleti için de hayırlı olması temennisinde bulundu.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif de Twitter'dan yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasetini kamu hizmetine bağlayan dünyadaki birkaç liderden biri olduğunu belirterek, Erdoğan'ın baskı altındaki Müslümanların güç sütunu ve onların vazgeçilmez hakları için coşkulu bir ses olduğunu belirtti.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban da Twitter'dan yaptığı İngilizce ve Türkçe paylaşımla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti. Orban, "Tartışmasız seçim zaferinden ötürü tebrikler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan." ifadelerini kullandı.

Libya Başbakanlığına ait resmi Facebook sayfası "Hukumetina"da yayımlanan tebrik mesajında ise Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, "Kardeşim Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bir dönem daha Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazandığı için tebrik ediyorum. Türk halkı Erdoğan’a olan güveni ve projelerinin başarısını yeniledi." ifadelerini kullandı.

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’ın lideri İsmail Heniyye de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tarihi başarısında dolayı tebrik etti. Heniyye, “Sayın Erdoğan'a ve kardeş Türkiye halkına en içten tebriklerimizi sunuyor, bu tarihi zaferin Türkiye'nin yeni başlangıç ​​noktası olmasını temenni ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, "Sayın Cumhurbaşkanı ve Değerli Kardeşim” cümleleriyle başladığı tebrik mesajında, "Kardeş Türkiye halkının aziz şahsınıza olan güveninin tazelenmesini memnuniyet ve sevinçle karşılayarak, size kendi adıma ve Cezayir halkı adına tebriklerimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, yayımladığı tebrik mesajında, Erdoğan'ı seçim zaferi sebebiyle tebrik ederek, "Şahsım ve Sırbistan halkı adına yeniden cumhurbaşkanı seçilmenizi gönülden kutlarım. Bu dönemde de ülkenizin gelişimi ve halkınızın iyiliği için çalışacağınıza eminim." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik eden Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev de seçmenlerin yüksek düzeyde katılımı ve ikinci tur oylama sonuçlarının, dost Türk halkının görevdeki Cumhurbaşkanı'nın yürüttüğü politika ve reform programını desteklediğinin açık bir göstergesi olduğunu belirtti.

Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak, İngilizce ve Türkçe olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti. Novak, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin yeniden cumhurbaşkanı seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tebrikler." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin istikrarının Avrupa için çok değerli olduğunu ve Ukrayna'da barışa ulaşabilmek için bunun çok önemli rol oynayacağını vurgulayan Novak, "Macaristan ve Türkiye arasındaki işbirliğini güçlendirmek için çalışmayı dört gözle bekliyorum." değerlendirmesinde bulundu. Novak, ayrıca Türkçe "Tebrik ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanı" paylaşımında bulundu.

Bosnalı Sırp lider Dodik de Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Erdoğan'ı İngilizce ve Sırpça tebrik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı "tarihi zafer" için kutladığını belirten Dodik, paylaşımında, "Seçmen yeniden, sizi liderleri olarak seçti. Seçmenin bu kararı sadece Türkiye için değil dünya için önemlidir. Tebrikler." ifadesine yer verdi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçim zaferi dolayısıyla kutlayarak "Venezuela, kardeşimiz ve dostumuzun zaferini kutluyor. Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinin kazananı oldu. Türk halkını, bu zaferinden dolayı tebrik ediyoruz. Yeni dünyayı inşa etmek için birlikte çalışmaya devam etmeyi arzu ediyoruz. Yaşasın Türkiye!" ifadelerini kullandı. Maduro, paylaşımında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde ve sandık başında oy kullanırken çekilmiş fotoğrafına yer verdi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Erdoğan'a Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki zaferinden dolayı tebrik mesajı gönderdi. Seçim sonuçlarının "Türk halkının, Erdoğan'a olan güveninin sürdüğünün bir işareti olduğu" değerlendirmesinde bulunan Reisi, Türkiye ve İran'ın bu dönemde de tarihi, kültürel, dini ilişkilerin yanı sıra iyi komşuluk ilişkileri, karşılıklı saygı ve iki ulusun ortak çıkarlarına dayanan dostane ilişkilerinin her zamankinden daha fazla güçleneceğini belirtti. Reisi, iki ülke arasında bölgedeki ve İslam dünyasındaki gelişmelere ilişkin yakın işbirliğinin, bölgenin barış ve istikrarının güçlenmesi için daha uygun koşullar sağlayacağını ifade etti. ​​​​​​​

Bu haberler de ilginizi çekebilir