• DOLAR 32.507
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2430.558
  • ...

BİNGÖL-Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ildız, Bingöl Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hüseyin Nursoy ve Yrd. Doç. Dr. Gökçe Özdemir, Proje Koordinatörü Fuat Berdibek ile birlikte küçükbaş hayvan yetiştiricilerin sorunlarını dinlemek, tarım ve hayvancılık hakkında bilgiler vermek amacıyla merkez Dikme ve Yelesen köylerini ziyaret ederek, çiftçilerin sorunları dinlendi.

Ziyarette sorunların çözümüne yönelik yürütülen ve yürütülecek çalışmalar ile tarımsal konularda uygulanan destekler hakkında bilgi verildi.

Ayrıca yayladaki yetiştiricilerde ziyaret edilerek yaylacılığın sorunları ve yayla hayvancılığının sürdürülebilmesi için yapılabilecekler konuşuldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ildız, şunları söyledi:"İl Müdürlüğümüzün Fırat Kalkınma Ajansı`na sunmuş olduğu TRB1/ 2013/DFD/ Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Bingöl`de Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinin Yapısal Durumu ve Geliştirme Olanakları projesinin anket, arazi ve gözlem ekiplerinin çalışmaları kapsamında 01.09.2013 tarihinde Proje ortaklarımız olan Bingöl Üniversitesi, Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği elemanlarından oluşturulan 3 ekip 45 gün süreyle yetiştiricilerle görüşerek yapısal durum, sorunlar ve çözüm önerileri tespit edilecek, arazide tespit edilen veriler bilimsel kurul tarafından incelenerek düzenlenecek panelde tartışıldıktan sonra kitap haline getirilerek ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılacaktır.``(Nihat Kanat-İLKHA)