• DOLAR 32.523
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2480.163
  • ...
Cizre`de Binler `Kutlu Doğum` İçin Toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Videosu için tıklayın

ŞIRNAK- Peygamber Sevdalıları Platformu bünyesinde Mustazaf Der Cizre şubesi organizasyonu ile 2011 yılının ilk kutlu doğum etkinliği Şırnak"ın Cizre ilçesinde yapıldı. Programa kadın,çocuk yaşlı, genç binlerce vatandaş katıldı.

Programa Konuşmacı olarak bölgenin tanınmış alimlerinden Molla Abdulbari Çelik hoca ve Cizre Mustazaf Der Şube Başkanı Ferhan Dündar katıldı.

Etkinliğe ayrıca ünlü ilahi ve ezgi sanatçıları Bilal, Özcan ve Mustafa katıldı. Sunuculuğunu Mehmet Ali hocanın yaptığı program Kur`an-ı Kerim tilavetiyle saat 15:00`te başladı.

Programa konuşmacı olarak katılan Mustazaf Der Cizre Şubesi Başkanı Ferhan Dündar, Kutlu Doğum Etkinliğinin önemine değinen konuşmasında, bu tür etkinlikleri düzenlemedeki amaçlarının Resululahı, Resulullah sevgisini, hayatını, yaşantısını, amacını Müslüman halkımıza anlatmak ve Resulullah aşkını aşılamaktır." dedi.

Dündar, "İslam düşmanları tarih boyunca Resulullahı ve Kur`anı toplum hayatından kaldırmak için her türlü oyun ve melanetlerini sergilemektedirler. Bu projelerini uygulamak için İslam ümmetinin içine her türlü manevş hastalığı, ırkçılık gibi fikirleri Müslüman halkın içine koydular." ifadelerine yer verdi.

Dernek başkanı Dündar"ın konuşmasından sonra sahne alan Sanatçılar, Bilal, Özcan ve Mustafa ile Peygamber âşıkları adeta coştu.

 Allah`ın Resulünün Davası İnsanı Özgürleştirmekti

 Ünlü Dicle nehri kenarında yapılan program, peygamber sevdalılarına ayrı bir manevi haz verdi.

 Programda, Peygamber aşıklarına Kürtçe hitap eden Molla Abdulbari Çelik hoca da, peygamber efendimizin hayatından kesitler sunduğu konuşmasında, "kumların adedince yaprakların sayısınca, tasların çeşidince, Resulullaha salat ve selam olsun" diyerek şöyle konuştu:

 "Ey peygamber aşıkları hepiniz hoş geldiniz. Allahın Resulu ve ashabının davası insanları kulluktan kurtarıp yüce Allaha kul yapmaktı. Allahın resulu ve ashabının davası insanları özgürleştirmekti. insanları hakka çağırmaktı. insanları adalete kavuşturmaktı. Resulullahın tüm bu iyi niyet çağrısına karşılık Mekke müşrikleri tarafından Resululullah ve onun ashabına türlü türlü iftira, işkence, eziyet, cefa, zülüm ve hakaret edildi. Ama Resulullah ve güzide ashabı tüm bu iftira ve kınamalara karşı sabredip, `akibet müttakilerindir. Akibet müminlerindir.Akibet sabredenleredir` dedi. Allah`ın Resulü, tüm bu eziyetlere rağmen, tüm iftiralara rağmen davasından taviz vermeyip sabırla yoluna devam etti."

İslam`dan Başkası Gerçek Adalet Getiremez

 "Ey peygamber sevdalıları; ey Cizre botanın Müslüman halkı, bizim Resulullah ve ashabından ne farkımız var. Gelin hep beraber Resulullaha elimizi verelim Kuranı kerime sarılalım ashabın yolundan gidelim." diyen Çelik, "Ey gele Cizira Botan, eğer biz hakkımıza kavuşmak istiyorsak, eğer biz özgür olmak istiyorsak, eğer biz kula kul olmaktan kurtulup yüce Allaha kul olmak istiyorsak, Allah ve Resulüne kulak verelim." şeklinde konuştu.

 İslamdan başka insanı hakkına kavuşturacak başka, hiçbir sistemin olmadığın belirten Molla Abdulbarı Hoca, "İslam dininden başka insanı özgürleştirecek hiçbir ideoloji yoktur.

İslam`dan başka insana adalet getirecek hiçbir fikir yoktur. Kim İslam`ın dışında herhangi bir ideolojinin insana özgürlük ve adalet getireceğini iddia ediyorsa o yalan söylüyor. O bu millete hakaret ediyor. O bu milleti kandırıyor. Bunun için ey Cizre halkı, Ey Evindaren Peyxamber! bu halkın yani sizlerin ve bizlerin kurtuluşu adalete kavuşması özgürlüğünü elde etmesi Resulullahın yolundan ,Melaye cezerinin, şex Seyda nın, Şex kadri`nin, Şex Muhammed Nurullah Seydanın, Şex said, üstad Bediuzzamanın ve şehid molla zekinin yolundan gitmektir." dedi.

 Peygamber Sevdalılarının Mübarek Ellerini Tutun

 Alanı dolduran binlerce Cizrelinin büyük bir heyecan ve coşkuyla dinlediği Abdulbari hoca Kürtçe yaptığı konuşmasını şöyle sürdürdü: Ey Evindarén Peyxember (Ey Peygamber Sevdalıları), ey Müslüman Cizre halkı, ey Müslüman Kürt halkı, ey mazlum ve mustazaf halk, "eğer biz özgürleşmek istiyorsak eğer biz kurtuluş istiyorsak. Bakın büyük bir izzet ve şerefle Resullulahı davasını omuzlayan Peygamber sevdalıları sizlere ellerini uzatmış. Uzanan bu mübarek elleri tutun! Abdestsiz, namazsız insanlar sizlere hürriyet getiremez, adalet dağıtamaz… Abdestsiz ve bénamazlar özgür olamamışlar ki sizlere özgürlük getirsin. Zira adalet ve hürriyet ancak ve ancak İslam`dadır. Gerçek hürriyet İslamı yaşamaktır.

 Alanı dolduran bayanlara da seslenen Abdulbari Hoca, "Ey Bacılarım, Ey Annelerim; sizin özgürlüğünün örtünüzdedir, iffetinizdedir. Sizin azadeliğiniz Aişelerin , Fatımaların, Haticelerin yolunda olmak ve yürümektir." Şeklinde konuştu.

 Konuşmasını bitirmeden önce dua okuyan Abdulbari hoca, Büyük alim ve şair Melayé Cezeri`den bir beyit okuyarak konuşmasını sonlandırdı.

 Kutlu Doğum Programının yapıldığı meydanda zaman zaman çoşku doruğa çıkarken kimi zaman da duygulu anlar yaşandı. İlahi ve maşlarla çoşan binlerce Cizreli kimi zaman halaylar çekti. Okunan salavatlar ve getirilen tekbirler Cizre semalarını adeta inletti. Etkinlik alanına gelemeyen vatandaşlar pencere ve damlardan Cizre`deki tarihi etkinliği izlediler.

 Etkinlikte mini bir konser veren Botan İlahi Grubu ve Botan Küçük kız ile Erkek ilahi grubu performanslarıyla göz doldurdu. Etkinlik kapsamında ikinci kez sahne alan ünlü İlahi ve ezgi sanatçıları çıkan Bilal, Özcan, Mustafa`nın okuduğu ilahi ve marşlardan dolayı coşan kalabalık halay çekti.

Şiir Yarışmasında Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

Programın sonunda, Cizre Mustazaf Der`in başlattığı salavat kampanyasında çerçevesinde okunan Salavatlar Peygamber efendimizin ali ve pak ruhuna teslim edilirken liseliler arasında düzenlenen şiir yarışmasında 1`nci olan Süheyb Küçükkaya adlı öğrenciye laptop bilgisayar, 2`nci olan İrfan Sapan`a Fizillali Kur`an tefsir seti, 3`cü olan Yahya Kütler adlı öğrenciye de İslam Tarihi seti hediye edildi.

 Program yapılan dua ve Kur`anı Kerim tilavetiyle olaysız bir şekilde son buldu.

 Abdullah Kurami - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir