• DOLAR 32.595
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2509.406
  • ...

ŞIRNAK - Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği tarafından düzenlenen iftar yemeğinde Silopi'nin en başarılı ihracatçılarına plaket verildi.

Silopi Grand otelde düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel Şırnak ilinin ihracat acısından çok önemli bir il olduğunu söyledi. Şengel, "Doğru Anadolu İhracatçılar birliği olarak bölgemizdeki 17 ilin bağlı olduğu bir mesleki kuruluş olarak faaliyet göstermekteyiz. Bizim birliğimizin amacı Ağrı, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkâri, Kars, Muş, Siirt, Tunceli, Van, Bayburt, Batman, Ardahan, Iğdır ve Şırnak illerinde bulunan ihracatçılarımızın sorunlarını hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmaktır. Ayrıca İhracat sektörüne ilişkin eğitim ve bilgi eksiklerinin giderilmesi ve Bölgemizin hedef pazarı konumundaki ülkelerin ihracatçılarımızı tanıtımını yapmaktır. Son yıllarda ihracatta yaşanan hızlı gelişmeler bölgemizde de etkilerini göstermektedir. Bölgemiz illerinin ihracatın da ülkemiz ihracatına paralel olarak artışlar yaşanmaktadır." İfadelerini kullandı.

Birliklerinin kanalı ile Şırnak'tan 2012 yılında yapılan ihracatın 176,5 milyon dolar olduğunu ifade eden Şengel, "2013 yılı Temmuz ayı sonu itibari ile 122,6 milyon Amerikan Dolar'ı olarak gerçekleşmiştir. Bu husus ilimiz için önemli bir gelişmedir. Ayrıca birliğimize kayıt olan firma sayılarında gözle görülür bir kıpırdanma yaşanmaktadır. Bu durum firmalarımızın ihracata olan ilgisinin her geçen gün daha da arttığının bir göstergesidir. Bu bağlamda firmalarımızın teşvik edilmesi amacı ile ilimizde ve bölgemizin zor şartlarında ihracat yapan aktif ihracatçılarımızı birer plaket ile ödüllendirmek istedik. Katılan bütün konuklarımızı çok teşekkür ediyoruz. İhracatçılarımızdan isteğimiz herhangi bir sorunları olduğunda birliğimizi bilgilendirmeleri ve çözüme bizimde katkı sunmamızdır. Düzenlenen iftar yemeğimize Katılan bütün konuklarımızı çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren en başarılı 10 ihracatçı firma düzenlenen törenle ödüllendirildi. (Muhammed Müldür - İLKHA)