• DOLAR 32.576
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2438.71
  • ...
ALO 182 ile Hastanede Randevu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vatandaşların bundan sonra sabit veya cep telefonlarından 182 numarayı aradıklarında, karşılarına operatörün çıkacağını ifade eden Bingöl İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, "Vatandaşımız hangi gün ve saatte muayene olmak istediğini söyledikten sonra TC Kimlik numarasıyla müracaatını yapacak. Randevu günü randevu saatinden en az 30 dakika önce hastanenin MHRS hasta kabul bölümüne başvurarak muayenesini olacak" dedi.

Tekin, sistemden sağlıklı yararlanabilmek için öncelikle numaranın lüzumsuz sorularla meşgul edilmemesini isteyerek, Merkez ve İlçe Devlet Hastaneleri, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde randevu sistemine geçildiğini kaydetti.

MHRS Nedir?

MHRS; vatandaşların Sağlık Bakanlığına bağlı 2 ve 3. basamak hastaneler ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri için 182 MHRS Çağrı Merkezini arayarak canlı operatörlerden kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri bir uygulamadır.

MHRS`nin Amaçları Nelerdir?

Hastanelerde daha iyi bir kaynak planlanması (iş gücü ve teçhizat kullanımının etkin ve verimli planlanması) yapılarak vatandaş/hasta memnuniyetinin artırılması, hastanelerde kuyrukların azaltılması.

Hastanelerde kaynak kullanımının ve dağıtımının ölçülmesi (iş gücü, makine ve teçhizat kullanımının etkin ve verimli uygulanması) suretiyle; sağlık hizmetleri sunumunun, verim ve kalitesinin artırılması.

MHRS verileriyle, sağlık politikaları geliştirilmesine yardımcı olunması.

Randevu Nasıl Alınır?

Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından 182 numaralı Sağlık Bakanlığı MHRS Çağrı Merkezi aranır. 182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana (canlı operatör) randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular.

Vatandaş Erzurum veya Kayseri illerinden randevu talebinde bulunduğu hastane, poliklinik ve hekim bilgilerinden en azından hangi polikliniğe gideceğini asistana bildirdikten sonra asistan uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa iletir. Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.

Randevu Nasıl İptal Edilir?

Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından 182 numaralı Sağlık Bakanlığı MHRS Çağrı Merkezi aranır. Bu arama randevu zamanından önce yapılmalıdır.

182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular.

Vatandaş iptalini istediği randevusunun, tarih ve zamanını asistana iletir. Asistan tarafından ilgili randevu iptal edilir.

Ali Yıldırım-İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir