• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bingöl`de gençler sahurda buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl merkez Yenimahalle Camisinde Kadir Gecesini ihya etmek için bir araya gelen Müslüman gençler sahur programıyla kardeşliklerini tazelediler.
 
Bingöl`ün tanınan âlimlerinden Molla Sahap Korkutata ve Rehber TV programcılarından Müslüman Âlimler Birliği Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik`in birer sohbet yaptığı program, gençlerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.
 
Korkutata: Kuran`a ve sünnete önem verin
Mısır`daki cunta yönetimin yaptığı darbeye değinerek sözlerine başlayan Molla Sahap Korkutata, "Yaklaşık bir asırdır babalarımız ve dedelerimiz camilerden uzak yaşamak zorunda kaldılar ama Elhamdülillah sizler camilerle içi içesiniz. Bu fırsatların değerini bilmek gerek. Sizler Müslüman gençlik olarak her zaman birbirinizin yanında olun, birbirinizle çekişmeyin. Ümmetin fesada uğradığı bu zamanda birbirimize çok ihtiyacımız var. Kuran`a ve sünnete gerekli değeri ve önemi verin. Mısır`da ihvan`ın bu kadar büyüyeceğini hangimiz tahmin edebilirdi ki? Allah en ummadığımız zamanda yardımını gönderecektir inşallah. Yeter ki sizler davanızda samimi olun." dedi.
 
Şenlik: Kadir Gecesini değerli yapan Kur`an`dır
Sözlerine Kadir Suresi ile başlayan Mehmet Şenlik, Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Bundan dolayı bu geceler bizler için fırsat geceleri olmalıdır. Bu geceleri Kuran okuyarak, namaz kılarak, zikir çekerek, dua ederek, tefekkür ederek geçirmeliyiz. Kadir Gecesinin bin aydan daha hayırlı olmasının sebebi Kadir Suresinin ilk ayetinden öğrendiğimize göre Kur`an o gecede inmeye başlanmıştır ve bu geceyi kutsal kılan şey Kur`an`dır." diye konuştu.
 
Mısır`daki Müslümanlar için yapılan dua, kılınan Tesbih Namazı ve Kadir Gecesine özel yapılan dua ile devam eden program, Cami içinde hazırlanan sahur yemeğinin yenilmesi ve sabah namazının kılınmasıyla sona erdi. (Enis Ağırbaş-İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir