• DOLAR 32.569
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2434.873
  • ...
SON DAKİKA
Berlin`den Kudüs ve Filistin`e Selam
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BERLİN - Dünya Kudüs Günü olarak bilinen Ramazan ayının son Cuma gününde Kudüs ve Filistin`in özgürlüğü için yapılan yürüyüş ve etkinlikler, Almanya`nın Başkenti Berlin de çeşitli nedenlerden dolayı Cumartesi günleri düzenleniyor. Berlin`de gerçekleştirilen yürüyüş, saat 15.00`te Adenauer Platz`tan başlayıp Wittenbergplatz`a kadar sürdü.
 
Almanya`nın bir çok şehrinden ve Avrupa`nın farklı ülkelerinden yürüyüşe katılan kadın, çocuk, genç ve yaşlılar, Kudüs ve Filistin de yaşanan zulümlere karşı yüzlerce kilometre yol kat ederek geldikleri Berlin de, Filistin halkına ve davasına olan desteklerini yürüyüşe katılarak gösterdiler. İsrail`in Siyonist tavırlarına karşı çıkan Ortodoks Yahudilerin de desteklediği yürüyüşe farklı dinlere mensup insanların katılması dikkatlerden kaçmadı.
 
Merhum İmam Humeyni`nin, Kudüs`teki işgalin son bulması için 1979 yılında ilan ettiği "Dünya Kudüs Günü" münasebetiyle birçok İslam ülkesinde çeşitli etkinlikler düzenlenirken, Almanya`nın başkenti Berlin`de de Kudüs`teki işgalin son bulması ve Filistin`in özgürlüğüne kavuşması için yoğun katılımlı bir yürüyüş gerçekleştirildi.
Siyonist ve Eşcinseller provokasyonlardan vazgeçmedi.
 
Hasan Sadıki`nin Kur`an-ı Kerim tilaveti ile Adenauerplatz`tan başlayan yürüyüş programı yapılan konuşmalar ve atılan sloganlarla Wittenbergplatz`a kadar sürdü. Siyonist ve eşcinsellerin sözlü tahriklerinin yanı sıra el ve kol işaretleriyle yaptığı sataşmalar zaman zaman gergin anların yaşanmasına neden oldu. Alman Polisinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı yürüyüşte Siyonistler ve yandaşlarının yaptığı provokasyonların önlenmesi için adeta etten duvar örüldü. Öte yandan yürüyüş organizatörlerinin eylem süresince her hangi bir taşkınlığın yaşanmaması için özel gayret sarf ettikleri gözlerden kaçmazken, ellerinde İsrail bayraklarıyla grubu provoke etmek isteyen kişilere polisin anında müdahalesi, olası bir gerginliğin çıkmasını önledi.
 
Filistin`deki zulümler insanlık boyutunu aşmış
Tertip komitesi organizatörlerinden Alman asıllı Jürgen Grassmann platformda yaptığı konuşmada, yürüyüşe katılanlara teşekkür ettikten sonra, Müslümanların yanı sıra Gayrı Müslimlerin de yürüyüşe destek vermelerine gönderme yaparak, "Burada bulunanlar Kudüs ve Filistin`de yaşanan haksızlık ve zulümlerin insani boyutları aşmış bir noktada olduğunu anlamış olan insanlardır" ifadelerinde bulundu.
 
Kudüs, tüm insanlığın meselesidir
Konuşmacılardan Filistin gönüllüsü siyasetçi Christian Hörstel, "Kudüs meselesi sadece Müslümanların meselesi değildir. İnsani hassasiyetlere sahip olan herkesin meselesidir." diyerek insani duygular taşıyan Yahudi ve Hristiyanların da bu meseleye sessiz kalmamaları gerektiğine vurgu yaptı. Hörstel, "Batı Dünyası ekonomik olarak çökmeye başladığı için, özellikle Ortadoğu da kaos ve savaş ortamı oluşturarak yeni bir silah pazarı meydana getiriyor." dedi. Hörstel son olarak, Dünya medyasının Kudüs ve Filistin konusunda etik davranmayıp hassasiyet göstermediğini ve çarpıtma haberler yaptığını sözlerine ekledi.
 
Kutsal topraklar asıl sahiplerine geri verilmeli
Yürüyüşte, Hollanda ve İngiltere`den katılan Ortadoks Yahudileri de birer konuşma yaptılar. Reuven Jisroel Cabelmanhaham, "Almanya`nın başkentinde Siyonizme karşı sizinle birlik olmaktan gurur duyuyorum" diyerek sözlerine başladı. Karşıt gösteri düzenleyen Siyonist ve eşcinsellere atfen konuşan Cabelmanhaham, "Karşı tarafta bulunanların birkaçının dışında olanlar İsrail`li bir anne ve babadan doğanlar değildir. Onlar ne Yahudi ne de İsraillidir. Onların Siyonizmden haberleri dahi yok. Yahudilikle alakası yok. Çünkü şu an ellerinde İsrail bayraklarının yanında bir de Komünizm ve eşcinselleri temsil eden bayrakları sallıyorlar. Hâlbuki eşcinsellik Tevrat`ta da yasaklanmış olan bir şeydir. Karşı tarafta şu an protestolarımızı protesto edenler anti İslam ve anti insan olanlardır. Onlar onursuz, rezil ve alçak olanlardır. Kutsal topraklar asıl sahiplerine yani Filistinlilere geri verilmelidir. İsrail devleti şartsız ve barışçıl bir şekilde kendini feshederek oradan çekilmelidir." şeklinde konuştu.
 
Berlin Emniyetinden teşekkür
Berlin Emniyet Müdürlüğü Basın Sözcüsü Volker-Alexander Tönnies, "Önceki yıllarda da bu yürüyüş düzenlendiği için artık tecrübeli bir durumdayız. Şu ana kadar ekiplerimiz muhtelif yerlerde tedbirlerini almış durumdalar ve herhangi bir çatışmanın olmaması için yoğun çaba harcamaktalar. Kudüs Yürüyüşü yetkilileriyle yürüyüş öncesi görüştük ve sorun yaşanmaması için onların da bize yardımcı olmalarını istedik. Şu ana kadar ciddi sayılabilecek herhangi bir durum oluşmadı. Organizasyon yetkililerine hem bize yardımcı oldukları için hem de anlayış ve hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
 
Kudüs Günü Yürüyüşü yapılan konuşmaların ardından olaysız bir şekilde sona erdi. (Hamza Korkut/Mustafa Bulanık - İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir