• DOLAR 32.373
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2325.488
  • ...
Oğlu için Nasreddin Hoca olup şeker dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Öğretmeni tarafından kendisinden Nasreddin Hoca tiplemesi istenen tiyatro öğrencisi oğlunu kırmayan Muhammet Nurettin Ançel, Nasreddin Hoca kılığına girerek Mevlana Türbesi yanında çocuklara şeker dağıttı.

 

Mevlana Türbesi yanında Nasreddin Hoca tiplemesiyle çocuklara şeker dağıtan Ançel, görenler tarafından ilgi odağı haline geldi.

 

Babasının kendisinden istenen Nasreddin Hoca tiplemesini başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini vurgulayan Ömer Ançel, "Ben Konya Büyükşehir Belediye Tiyatrosunda öğrenciyim. Hocalarımız benden ramazanda Mevlana Türbesi önünde şeker dağıtacak Nasreddin Hoca tiplemesi istediler. Babamın bu işi yapabileceğini bildiğim için yaptığım teklifi kabul etti. Gayet başarılı olduğu çevreden gördüğü ilgiden belli oluyor. Beni kırmadığı için teşekkür ederim. İnşallah böyle etkinliklerle ölmeyen kültürümüze katkıda bulunacağız" dedi.

 

Muhammet Nurettin Ançel İse, "Ben zaten amatör tiyatrocuyum. Oğlumun bu teklifini fiziğimde Nasreddin Hoca tiplemesine uygun olduğu için kabul ettim. Günde ortalama 1000 adet şeker dağıtıyorum. Günde en az 200 kişi benimle fotoğraf çektiriyor. Ramazanın başında başladım, sonuna kadar devam edeceğim" şeklinde konuştu. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir