• DOLAR 32.377
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.71
  • ...
Avrupa`da Kadir Gecesi Programları(yenilendi)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa`nın değişik ülkelerinde yaşanan Müslümanlar Kadir Gecesi`ni ihya ettiler. Özellikle Türkiyeli Müslümanların yoğun olarak yaşadığı bölgelerdeki camiler akşam saatlerinden itibaren Müslümanların akınına uğradı.

 

LONDRA
Kuzey Londra`da Nur Kültürel Eğitim Derneği bünyesinde İslami faaliyetlerine devam eden Said Nursi Camii Londra`nın değişik bölgelerinden gelen Müslümanları ağırladı. Verilen iftar yemeğinde bir araya gelen Müslümanlar hasret giderdi.

Daha Sonra Kadir Gecesi`nin ehemmiyetine binaen konuşan Abdulvahap Hoca, dünya genelinde Müslümanların içinde bulunduğu durum, yaşadıklarının sebeplerini ve bu gecede yapmaları gereken önemli noktaları dile getirdi.

Program, kılınan teravih namazının ardından geleneksel hala gelen merhabalaşmanın ardından son buldu.

 

ANTWERPEN
Belçika`nın Antwerpen şehrinde yaşayan Müslümanlar, Kur`an-ı Kerim`in indirilmeye başlandığı ve ayeti kerimenin ifadesiyle "Bin aydan daha hayırlı" olan Kadir Gecesi`nde camilere akın etti.

Kentin Kuzey bölgesinde bulunan 7 camiden biri olan El Gazali Camii, gece dolayısıyla bir program düzenledi. Yatsı namazına 20 dakika kala başlayan programda konuşan Fatih Demirtaş, İslam Ümmetinin yeniden onurlu günlerine kavuşa bilmesi için Kadir Gecesi`nde nazil olan Kur`an`ın Kerim`i içselleştirmesi ile mümkün olacağına vurgu yaptı.

Kadir Gecesi`nde yapılan duaların makbul olduğunu söyleyen Demirtaş, dua yapılırken dünyanın farklı coğrafyalarında esaret altında yaşamaya zorlanan Müslümanların unutulmaması gerektiğini belirtti.

 

LAHEY
Hollanda`nın Den Haag (Lahey) kentinde faaliyet yürüten Hicret Camisinde Kadir gecesini geçirmek isteyen Müslümanlar, camiyi tamamen doldurdu. Camiye sığmayan Müslümanlar dışarı taştı. Teravih namazı kılan Müslümanlar, Camii lokalinde bir süre dinlendikten sonra tespih namazı için saf tuttu. Beraber kılınan tespih namazının akabinde Hicret Camii imamı Mücahit Haksever, gecenin anlam ve önemine binaen konuşma yaptı.

Kadir Gecesi`nin Müslümanlar için dönüm noktası olduğunu belirten Haksever, zulüm altında olan tüm İslam beldelerine bilhassa Mısır ve Suriye`deki Müslümanların kurtuluşu için bol bol dua edilmesini istedi.

Sahura kadar camiden ayrılmayan yediden yetmişe Müslümanlar, geceyi Kur`an okuyarak, namaz ve dua ederek geçirdi.

Sahur vakti ikram edilen sahur yemeğinin akabinde sabah namazını kılan Müslümanlar camiden memnun bir şekilde ayrıldı. (Tayyip Bakır/ Abdurrahman Ekinci/ Ali Aslan Işık - İLKHA)

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir