• DOLAR 32.382
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2325.502
  • ...
Emekli Olanların Dava ile İlgisi Yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarına ilişkin, bakanlıktaki haklarında herhangi bir dava olmayan tuğgeneral ve tümgeneral rütbesindeki müsteşar yardımcılarının da emekli olduğunu belirterek, "Diğer arkadaşımızın da hakkında dava vardı, o da emekli oldu. Bu emekli olanların davayla alakası yoktur, kadroyla veya kadrosuzlukla alakası vardır" dedi.

Çeşitli açılış, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere kente gelen Bakan Yılmaz, Kars Valisi Eyüp Tepe`yi ziyaret etti.

Bir gazetecinin "Kars`ta tugay komutanlığı yerleşim alanın yüzde 10`nunu kaplıyor. Buranın şehir dışına taşınması durumunda ekonomik olarak refah olacak. Bu konu hakkında neler söyleyeceksiniz?" sorusuna Yılmaz, "Silahlı kuvvetlerin varlığı bir ile canlılık getirir. Malatya`da varsa canlıdır, Konya`da varsa canlıdır ancak silahlı kuvvetlerimizin birliklerinin büyük şehirlerde olmaması lazım. Oranın yeteri kadar nüfusu var. Bölgeler arasındaki kalkınmayı giderebilmek, farklılığı azaltabilmek için en azından büyük şehirlerde silahlı kuvvetlerimizin birliklerinin olmaması lazım. Bunu, nüfusu daha az olan illere taşımamız lazım. Genelkurmay Başkanlığı`mız bir master plan yapıyor. O master plan yapıldıktan sonra biz büyük şehirlerdeki silahlı kuvvetlerin birliklerini nüfusu daha az olan illere taşımayı düşünüyoruz. Batıdan ziyade doğudaki illere de kaydırmayı düşünüyoruz" karşılığını verdi.

YAŞ kararları

Yılmaz, "YAŞ kararlarında Ergenekon Davası tutuklularının emekliye sevk edilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Yarın da karar duruşması var?" sorusu üzerine bakanlıktaki haklarında herhangi bir dava olmayan tuğgeneral ve tümgeneral rütbesindeki müsteşar yardımcılarının da emekli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Diğer arkadaşımızın da hakkında dava vardı, o da emekli oldu. Bu emekli olanların davayla alakası yoktur, kadroyla veya kadrosuzlukla alakası vardır. Dolayısıyla kadrosuzlukla ilişkilidir. Demek ki dava açılmayan bir kimse emekli olabiliyor mu? Oluyor. Dolayısıyla dava açılan bir kimse de eğer kadro müsait değilse o da emekli olabilir. Dolayısıyla bunu dava ile ilişkilendirmiyoruz, bağlamıyoruz. Hakkında dava açılan da açılmayan da emekli olabiliyor. Emekli olma gerekçesi nedir? Kadrodan dolayıdır. Milletimize hayırlı uğurlu olsun diyorum. Biz hep bunu söyledik. Her alanda Türkiye`nin bu günü dünden daha iyidir."

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir