• DOLAR 32.522
  • EURO 34.938
  • ALTIN 2430.76
  • ...
Avrupa Yetim Der`in projeleri İtalya`da tanıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İTALYA - Avrupa`da yaşayan Türkiyeli Müslümanların katkısıyla kurulan Avrupa Yetim Der yetkilileri, Türkiye ve dünyanın birçok fakir ülkesinde yaptığı yardım projelerinin tanıtımı için İtalya`ya geldiler.

Mevlana Camisinde düzenlenen seminerde konuşan Avrupa Yetim Der Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, dernek hakkında ön bilgi verdi Ateş, Yetim Der`in Almanya merkezli olarak kurulduğunu, yardım faaliyetlerinin başta Afrika ülkeleri olmak üzere çok sayıda ülkede devam ettiğini belirtti.

Avrupa Yetim Der üyelerinden Hüseyin Ateş, Mevlana Camisindeki Müslümanların kadir gecesini mübarek tebrik etti. Ateş,"Dünyanın birçok ülkesinde ve Türkiye`de hizmet veriyoruz. Her yıl hızlı adımlarla ilerleyerek, değişik etkinliklerde yol alıyoruz. Ve projelerimiz çok büyüktür. Kadın ve erkeklere seminer veren bir diğer konuşmacı Yusuf Baygın`da 5-6 ülkeye yardımlar düzenledik. Duygu dolu anların yaşandığı camide kadınlar gözyaşlarına hâkim olamadı. Avrupa`da ve dünyada bir nebzede olsa fakir ailelerin yüzünü güldürmeliyiz" dedi.

İtalya Yetim Der temsilcisi Hasan Buzrul da, tüm duyarlı Müslümanlara seslenerek herkesi yardıma çağırdı. (Yunus Can-İLKHA)
 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir