• DOLAR 32.376
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.854
  • ...
İsra-Der`den iftar programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Dernek binasında düzenlenen iftar programı, Kur`an tilaveti ile başladı. Açılan oruçların ardından derneğin Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Yunus Kuşan, Kadir Gecesi`nin önemini anlattı.

Kur`an-ı Kerim`in de önemine değinen Kuşan, "Kuluna Kur`an-ı indirmekle Allah, bizi muhatap aldı. Biz Allah`ı değil, Allah bizi muhatap aldı. İnsan alternatifi olan bir varlıktır; ama Allah`ın alternatifi yoktur. Biz Allah dışında, Allah gibi bir varlık bulamayız. Kur`an`da anılan tek ay Ramazan ayıdır. Kur`an`da anılan ilk ve tek gece Kadir gecesidir. Çünkü Allah bizim hayat metodumuzu bugün indirmiştir" dedi.

İslam dininin içi boş bir din haline getirilmek istendiğine dikkat çeken Kuşan,"Kur`an, bir yere asılmakla, Kur`an, muskalar yapılmakla, Kur`an ölülere okunmakla içi boşaltıldı. Böyle bir Kur`an, toplumu ayağa kaldırır mı? Kur`anın ayağa kaldırdığı ashap yeni bir toplum inşa etmedi mi? Kur`an`ın inşa ettiği bu insanlar, yeni bir toplum inşa etmedi mi? Ne oldu da bu insanlar toplumu inşa edemeyecek hale geldiler" ifadelerini kullandı.

Şahit olduğu trajikomik bir olayı anlatan Kuşan, "Annemi bir mezara getirdim. Mezarlıkta arabalardan inen açık bayanlar, her inen başına bir örtü alıp mezara gidiyor. Ne kadar trajikomik bir hadise değil mi? Yahu, sen canlıların önünde, çarşı pazarlarda açık saçık giyineceksin, ölülerin önüne gelince başını örteceksin! Bu din böyle bir din midir? Bu din ölülere hitap eden bir din midir? Allah, Kur`an`da `Ölülerin yanına gidince başınızı örtün mü` diyor? Onun hesabı artık kapanmıştır. Yıllar öncesi düzenlenmiş bir oyun tuttu. Bu Kur`an-ı öyle bir hale getirdiler ki ölülerin kitabı haline getirdiler. Bizim dinimiz muska dini midir? Bizim dinimiz sihirbazlığın yapıldığı bir din midir? Bizim dinimiz sadece Ramazan`dan Ramazan`a Kur`an okunan bir din midir?" diyerek sitem etti.

İslam coğrafyasında kan ve gözyaşının eksik olmadığını söyleyen Kuşan, Müslümanlara zafer temennilerinde bulundu.

Program kılınan teravih namazının ardından Kadir gecesini ihya etme etkinliği ile devam etti. (Fırat Arslan-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir