• DOLAR 32.347
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2310.164
  • ...
Kadir Gecesi dualarla ihya edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kadir Gecesi, dünyanın dört bir tarafından dualarla ihya edildi. Geceyi bereketli geçirmek isteyen Müslümanlar Camii, vakıf ve derneklere akın ettiler. İşte dün gece yaşanan Kadir Gecesi manzaraları…

BİTLİS
Tatvan İbadullah Camisinde binlerce kişinin katılımıyla Kadir Gecesi idrak edildi. Programda Kadir Gecesi`nin anlam ve önemine değinildi.

ŞANLIURFA
Şanlıurfa`da on binlerce kişi Kadir Gecesini ihya etmek için camilere akın etti. Özellikle merkez camilerden olan Dergah Camisi ve Eyyüp Peygamber Camisine çok sayıda kişinin gelmesiyle izdiham yaşandı. Türkiye ve dünyanın dört bir tarafından binlerce insanın saatler öncesi Balıklıgöle geldikleri ve geceyi bekledikleri görüldü.

VAN
Bin aydan hayırlı Kadir gecesini ihya etmek isteyen Vanlı Müslümanlar, camilere akın etti. İl Müftülüğünün Ulu Cami`de düzenlemiş olduğu Kadir gecesi programına yatsı namazından sonra gelen halk, yoğun katılım nedeniyle teravih namazını dışarıda kıldı. Aynı saatlerde de Ezberciler camiinde "Sakal-ı Şerif" ziyarete açıldı. Kılınan tespih namazının ardından Müslümanlar sabaha kadar geceyi ibadet, zikir, Kur`an tilaveti ve dua ile geçirdi.

MANİSA
On bir ayın sultanı Ramazan ayının yirmi yedinci gecesi olan kadir gecesinde Manisalı binlerce kadın, erkek ve çocuklar camilere akın etti. Birçok camide kadir gecesi ihya edildi.

ŞIRNAK
Şırnak`ın Cizre ilçesinde Kadir Gecesi camilerde düzenlenen mevlit programlarıyla ihya edilirken, camilere sığmayan halk sokağa taştı. Kandil Gecesi`nde Cizre ilçesinde camiler doldu taştı. Vatandaşlar iftar sonrası camilere akın etti.

DİYARBAKIR
Kur-an`ı Kerim`in tabiri ile bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, Diyarbakır`ın Çınar ilçesinde de ihya edildi.

AVUSTURYA
Avusturya`nın Vorarlberg Eyaletinde faaliyet gösteren İmam Hüseyin Camii`nde mübarek Kadir Gecesi yoğun bir katılımla ihya edildi.

FRANSA
Kadir Gecesi, Paris Medine Kültür Derneği`nde ihya edildi. Teravihi müteakip küçük bir mola verildi ve cami gençleri tarafından Arapça ve Türkçe Cevşen okundu. Büyük bir beğeni ve duygu ile dinlenen Cevşen`den sonra, cemaatin bir kısmı dağılırken bir kaç insanda geceyi ihya etmek üzere camide kaldı. (İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir