• DOLAR 32.374
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2326.03
  • ...
İslam aleminde Kadir Gecesi coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Kur`an-ı Kerim`in indirilmeye başlandığı ve ``bin aydan daha hayırlı`` olarak kabul edilen Kadir Gecesi`nde halk camilere akın etti. 

İSTANBUL

İstanbul`da çok sayıda vatandaş, Kadir Gecesi dolayısıyla Eyüp Sultan, Fatih, Süleymaniye ve Sultanahmet camileri başta olmak üzere kentteki birçok camide iftardan önce hazır bulundu. Orucunu açan vatandaşlar, camilerde teravih namazını eda etti, okunan Kur`an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahileri dinledi.

Sultanahmet Camisi

Orucunu At Meydanı`nda ve Sultanahmet Camisi`nin avlusunda açan vatandaşlar, caminin girişinde ve şadırvanında uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlar caminin içinin yanı sıra avlusu ve bahçesinde de teravih namazı kıldı. Geceyi ihya etmek için bazı Müslüman turistlerin de camiye geldiği görüldü. Bazı vatandaşların Kur`an-ı Kerim okuduğu caminin bahçesinde turistler fotoğraf çekti.

Eyüp Sultan

Vatandaşlar, Kadir Gecesi dolayısıyla Eyüp Sultan Camisi`ni de doldurdu. Evlerinden getirdikleri iftariyeliklerle cami çevresinde oruçlarını açan vatandaşlar, akşam namazını Eyüp Sultan ve çevredeki camilerde kıldı. Akşam namazının ardından vatandaşlar, Eyüp Sultan türbesinin önünde dua edip, Kur`an-ı Kerim okudu.

Bazı vatandaşlar teravih namazını, caminin dolması nedeniyle iç ve dış avlularda yerlere serilen hasırlar ve beraberlerinde getirdikleri seccadeler üzerinde kıldı.

EDİRNE

Selimiye Camisi

Mimar Sinan`ın "ustalık eserim" dediği Selimiye Camisi, Kadir Gecesi`nde ziyaretçi akınına uğradı.

"Bin aydan daha hayırlı" olarak kabul edilen Kadir Gecesi`nde Selimiye Camisi doldu taştı. Yaklaşık 20 bin kişinin namaz kıldığı camide içeride yer bulamayanlar, cami bahçesi ve çevresinde yerlere kilim sererek ibadet etti.

Tekirdağ, Çanakkale ve İstanbul gibi civar iller ile komşu ülkeler Yunanistan ve Bulgaristan`dan çok sayıda kişi, Kadir Gecesi`nin feyzini Selimiye Camisi`nde yaşamak için Edirne`ye geldi.

ANKARA

Hacı Bayram ve Kocatepe Camisi

Kadir Gecesi Başkentte dua ve ilahilerle idrak edildi. Kadın-erkek, genç-yaşlı binlerce vatandaş, Hacı Bayram ve Kocatepe başta olmak üzere kentteki diğer camileri doldurdu.

Ankaralılar teravih namazının ardından birlikte Kur`an-ı Kerim okuyup dua etti.

HATAY

Çok sayıda vatandaş, Kadir Gecesi dolayısıyla Anadolu`nun ilk camisi olma özelliğini taşıyan Habib-i Necar Camii ile Memlüklüler döneminden kalan Ulu Cami`de yatsı ve teravih namazını eda eden vatandaşlar, okunan Kur`an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahileri dinledi.

ADANA

Kullanım alanı açısından Ortadoğu ve Balkanlar`ın en büyüğü olma özelliğini koruyan ve "Selimiye`nin eşi, Sultan Ahmet`in kardeşi" diye nitelendirilen Sabancı Merkez Camisi`ne gelen çok sayıda kişi, Kadir Gecesi`nde namaz kılıp, dua etti. Caminin içerisine sığmayan vatandaşlar bahçede namaz kıldı. Gece dolayısıyla vatandaşlara, su, lokum ve şerbet ikram edildi.

DENİZLİ

Denizli`de Kadir gecesini ibadetle geçirmek isteyen vatandaşların adresi Delikliçınar Meydanı`ndaki Yeni Cami oldu.

DİYARBAKIR

Başta Ulu Cami ve Nebi Cami olmak üzere diğer camilerde yer bulamayan vatandaşlar, namazı cami bahçesinde açtıkları seccade ve hasırlar üzerinde namaz kıldı.

BURSA

Ulu Cami avlusunda bir araya gelen yaklaşık 12 bin Bursalı iftardan sonra kılınan teravih namazından sonra geciyi dualarla ihya etti.

Gece dolayısıyla Ulucami, Emir Sultan ve Yeşil camileri başta olmak üzere kentteki birçok camide program düzenlendi. Orucunu açan vatandaşlar, camilerde teravih namazını eda etti, okunan Kur`an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahileri dinledi.

Osmangazi ilçesinde "Sakal-ı Şerif" ziyarete açıldı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir