• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Diyarbakırlılar Kadir Gecesini Şeyh Said Meydanı`nda ihya etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır Şeyh Said Meydanı`nda "Darbecilere Karşı Mısır Halkıyla Dayanışma ve Kadir Gecesi`ni İhya Etkinliği" düzenlendi. Etkinlikte Mısır Halkı ve İslam Âlemine dualar edildi, Mısır`da meşru yönetimi deviren darbeciler ve yandaşları lanetlendi. Etkinliğe katılanlar iftar yemeklerini Şeyh Said Meydanı`nda yedi. Akşam ve Yatsı namazının yanı sıra Teravih namazı da Meydanda cemaatle kılındı.
 
Diyarbakır Peygamber Sevdalıları tarafından Şeyh Said Meydanı`nda düzenlenen "Darbecilere Karşı Mısır Halkıyla Dayanışma ve Kadir Gecesi`ni İhya Etkinliği"ne katılan Cemaati İslamiyye yetkililerinden İslam Muhammed El-Ğamiri Mısır Halkının direnişi hakkında, bölgenin tanınmış âlimlerinden kanaat önderi Molla Abdulkuddus Yalçın ise, gecenin anlam ve önemi hakkında bir konuşma yaptı. Grup Vuslat da zaman zaman Cevşen`den bölümler okudu.
 
Halid El-İslambuli`nin kardeşi Muhammed Şevki Halidi ve annesinin özel selamlarını getirdiğini söyleyen Cemaati İslamiyye yetkililerinden İslam Muhammed El-Ğamiri, "İhvan-ı Müslimin Cemaatinin Lideri Muhammed Bedii ve Cemaati İslamiyye Lideri Tarık Zummur ve diğer islami hareket liderlerinin sizlere selamları var" şeklinde konuşarak, "Sizin bu eylemlerinizle bize verdiğiniz desteklerle sesinizi duyduğumuzda çok seviniyoruz. Sizi tebrik ediyor, Mısır halkı adına size teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
 
Mısırlı kadınların erkeklerden daha fazla mücadele ettiklerini vurgulayan El-Ğamiri, "Mısır kadınları ellerinden geleni yapıyor. Onlar bütün güçleriyle mücadele ediyor eşlerini, evlatlarını, babalarını bu uğurda şehid veriyorlar" şeklinde konuştu.
 
Etkinliğe katılan Molla Abdulkuddus Yalçın, yaptığı konuşmada Gecenin anlam ve önemine değindi. Müslümanların birçok manevi değerlerini kaybettiğini vurgulayan Yalçın, "Biz Müslümanlar birçok şeyi kendimizden soğuttuk. Yaptığımız amellerle İslam`a karşıt bir çizgide ilerleyerek İslam dininden kendimizi soğuttuk ve manevi değerleri yavaş yavaş kaybetmeye başlıyoruz" dedi.
 
Kadir Gecesinin diğer gecelerden bin kat daha değerli olduğunun altını çizen Yalçın, "Bu gecenin hürmetine Rabbimizden günahlarımızı bağışlamasını ve İslam âlemindeki tefrikayı gidermesini ve mazlum Mısır halkına hayırlı bir kapı açmasını dileyelim. Bu gece şafak sökene kadar Allah`ın tövbe kapısı ardına kadar açıktır. Bu geceyi bir ganimet bilerek zamanımızı güzel bir şekilde değerlendirelim" şeklinde konuşarak insanların daha çok ibadet edebilmeleri için Kadir Gecesi`nin diğer gecelere binaen daha uzun olduğunu kaydetti.
Yalçın son olarak, "Bu geceyi sadece namaz ile geçirmeyelim. Kur`an ve zikir olmak üzere bütün ibadetlerden nasibimizi alalım" dedi.
 
Etkinlik Grup Vuslat`ın okuduğu Cevşen ile devam ederken, Ömer Çelik Hoca`nın yaptığı dua ile son buldu. Halk tekbirlerle meydandan dağıldı.
(Hüseyin Yalçın / Sedat Kuşulay/ Hüseyin Asana - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir