• DOLAR 32.324
  • EURO 35.14
  • ALTIN 2298.099
  • ...
SON DAKİKA
Saadet Partisi'nden Van'da görev değişikliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - 2010 yılının Kasım ayında başladığı Van İl Başkanlık görevini bugün parti binasında düzenlenen basın açıklamasıyla sürpriz bir şekilde Özay İlhan'a devreden Yavuzer, bunun bir istifa olmadığını sadece görev değişikliği olduğunu vurguladı.

 

Konuyla ilgili bilgi veren Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Fetullah Erbaş, Yavuzer'in sağlık sorunlarından dolayı görevinden ayrıldığını belirterek bunun bir görev değişikliği olduğunu söyledi.

 

Erbaş, "Geçen toplantımızdan il başkanımızın bazı sıkıntıları vardı. Bunlardan bir tanesi sağlık sorunlarıydı. Kendisi buranın büyükşehir olması hasebiyle bu sağlık sorunlarıyla bu işi yürütemeyeceğini ifade ettiler. Bizler de görevi Özay beye tevdi ettik. Necip kardeşimize de teşekkür ediyoruz" dedi.

 

"Bu sadece görev değişikliğidir kimse altında başka bir şey aramasın"
Görevinden ayrılan Necip Yavuzer ise bunun bir görev değişikliği olduğunu ve kimsenin bunun altında farklı bir şey aramasının doğru olmayacağını belirterek, "Farklı siyasi alanlarda bazen mevki-makam için birbirleriyle uğraşan insanlar var elhamdülillah bizde böyle bir şey yok. Bir alanda hangi arkadaşımız başarılı olacaksa bunlar konuşulur ve karara bağlanır. Bu güne kadar görevimi yapmaya çalıştım. Aynı bilinçle aynı şevkle görev farkı gözetmeksizin elimizden gelen her türlü imkânı sunmaya devam edeceğim. Bu dava için sürekli çalışacağız" şeklinde konuştu.

 

Suriye'de PYD Güçleri ile Nusra Cephesi arasında devam eden çatışmalara da değinen Yavuzer, "Bugün en acı olaylardan bir tanesi de Kürt meselesidir. Ortadoğu'daki en önemli meselelerinden biridir. PKK'nin uzantısı PYD bugün Suriye'de bir yapılanmanın içerisine girerken Nusra militanları ile çarpıştırılıyor nihayetinde ölenler, kanları akanlar yine Müslümanlardır. Ellerindeki silahlarda Müslümanların ürettiği silahlar değil" ifadelerini kullandı.

 

"Doğrunun yanında yanlışın karşısında duracağız"
Yeni başkan Özay İlhan da, verilen görevden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu davayı anlatmak boynumun borcudur, doğru siyaset yapacağız. Önümüzde iki önemli seçim var. Bunlara çok iyi hazırlanıp davamızı anlatacağız. Doğru ne ise onun yanında olacağız ve yanlışında karşısında duracağız" diye konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Fetullah Erbaş, Yavuzer ve İlhan kutlayarak yeni görevlerinden başarılar diledi.

 

Özay İlhan Kimdir?
1979 yılı İzmir Kiraz doğumlu olan İlhan, İlk ve Orta Öğrenimimi Kiraz ve Ödemiş'de çeşitli okullarda tamamladı. 1996 yılında Van YYÜ Veteriner Fakültesine girdi.

 

2002 yılı Mart ayından bu yana serbest veteriner hekimliği yapan İlhan, evli ve bir çocuk babasıdır. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir