• DOLAR 32.371
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Alimler Cemiyetinden Kandil mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Merkezi Diyarbakır`da bulunan Müslüman Alimler Cemiyeti bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajda, Kadir Gecesinin iyi idrak edilmesi ve bu geceyi çokça ibadetle geçirmek gerektiği vurgusu yapıldı.
Kadir suresi ile başlanan açıklamada, Müslümanların Kadir Gecesini ibadetle ve tam manasıyla idrak etmeleri gerektiği vurgusu ön plana çıktı.
 
Ramazan ayının ümmetin ayı olduğu vurgusu yapılan açıklamada, " Kadir Gecesi de bu ümmete has bir gecedir. Bu gece bin aydan yani içinde kadir gecesinin olmadığı hep ibadetle geçirilen 83 yıl gibi bir insan ömründen daha hayırlıdır. Müslümanlar, diğer ümmetler gibi uzun ömür yaşamasalar da böylesine kendilerine bahşedilen kıymetli zamanları ihya etmekle onlardan daha fazla sevap kazanabilir ve daha büyük mertebeler kat edebilirler. Bu Allah`ın kendilerine bir lütfu ve ihsanıdır." şeklinde ifade edildi.
 
Kadir gecesinin kıymetinin Kuranın onda indirilmiş olması olduğu ifadelerine yer verilen açıklamada, " Bu geceyi ihya eden her mümin, Kuran`ı, kadir gecesinde nazil olduğu gibi kendi kalbine inercesine okumalı ve gönlünü o şekilde ona açmalıdır. O halde gelin kuranı kalplerimize indirelim! Onu yeni indirilmiş, bizzat bize indirilmiş gibi okuyalım ve yaşayalım. Eğer gönlümüzü kurana açar, onunla doldurursak bizim de kıymetimiz o nisbette artacak, Allah katında o ölçüde değer ve itibarımız yükselecektir." ifadeleri kullanıldı.
 
Ramazan ayının son günlerini şevkle ihya etmek gerektiğinin belirtildiği açıklamada, " Ramazanın 27. gecesinde daha yoğun bir şekilde ve imkânı olanların itikâfa girerek bu iklimden yararlanmalarını tavsiye ederiz. Ümmetin halinin daha iyiye, gitmesi için, Müslümanlar arasındaki kavgaların sona ermesi için, ümmetin bölünmüş ve parçalanmış halden bir an evvel kurtulup bir vahdeti umumiye kavuşması için darda ve zorda bulunan Müslümanlara bir ferec kapsının açılması için çok dua edelim ve gözyaşı dökelim." şeklinde tavsiyelerde bulunuldu.
 
Açıklamada son olarak, "Yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı`nı şimdiden en kalbi duygularımızla tebrik ederken Bayramın tüm Müslümanlar için büyük hayırlara, kurtuluşlara ve yakın zaferlere vesile olmasını, Müslümanlar arasındaki dargınlık ve kırgınlıkların ortadan kaldırılıp kardeşlik, huzur ve barış getirmesini kerim olan rabbimizden niyaz ederiz." ifadeleri kullanıldı. (M.Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir