• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Muş Çocuk Hastanesinin hali içler acısı…
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde sorunlar bitmek bilmiyor. Hastanenin acil bölümünde 3-4 çocuk bir yatakta tedavi ediliyor. Çocuklarını yatıracak yatak bulamayan hasta yakınları, hastalarıyla beraber uzun süre ayakta beklemek zorunda kalıyorlar.

Sık sık sorunları ile ilgili olarak gündeme gelen Muş Kadın ve Doğum Hastanesi hali içler acısı. Çocuklarını yatıracak yatak bulamayan hasta yakınları, hastalarıyla beraber uzun süre ayakta beklemek zorunda kalıyorlar.

Çocuğunu hastaneye tedavi etmeye götüren hasta yakınlarından Aydın Demir, Muş Devlet Hastanesinde bir çok konuda eksiklik ve sıkıntıların olduğunu belirterek, hastaneye her gelişlerinde bir sıkıntıyla karşılaştıklarını söyledi. Demir; ``Şuanki içler acısı durumumuzu görüyorsunuz. Benim çocuğum ilk doğduğu zaman yemek borusu kapalı olduğu için Erzurum Devlet Hastanesine götürmek zorunda kaldık. Çocuğumun durumu ağır olduğundan uçakla gitmesi gerekiyordu. Fakat uçak tahsis edilmediği gibi, Erzurum`a gittiğimiz ambulansın çok süratli ve çok dengesiz gitmesi nedeniyle bir sıkıntı yaşadık. Benim Uçak talebime karşılık ise imkanların olmadığı şeklinde bir cevap geldi. Hayati tehlikesi olan çocuğum içinde bulunduğu küvese çarpa çarpa hastaneye gitti. Şuan hastanenin durumunu da görüyorsunuz bir yatakta 3-4 kişi yatıyor`` dedi.

Çocuklarını tedaviye getiren hasta yakınlarının çocuklarını yatıracakları yer bulamadığını söyleyen Demir, Çocuğunun sürekli hasta olması nedeniyle hastaneye geldiğini ve her gelişinde aynı sıkıntılarla karşılaştığını ifade etti. Demir ``Benim bunları anlatmamın sebebi halkımızın bu sıkıntılarının giderilmesi noktasında bir adımın atılması içindir. Türkiye`de sağlık şartlarının yeterli olduğunu söyleyen sağlık bakanlığının bu durumdan haberi var mı acaba. Eğer haberi varsa kendileri söylesinler bir il için şuan ki içinde bulunduğumuz şartlar bir insanın sağlığı için yeterlimidir. Eğer yeterliyse diyeceğimiz bir şey yok. Ama değilse buradaki bu soruna biran önce bir çözüm bulsunlar. `` dedi.

Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde sıkıntıların sadece bunlarla sınırlı olmadığını belirten hasta yakınları, özellikle bayan doktorların yetersiz olması ve ultrasona bakan doktorun erkek olması nedeniyle birçok hastanın özel hastanelere gitmek zorunda kaldığını belirterek, hastaların ekstradan masrafa girdiklerini söylediler.
Hasta yakınları, bu ciddi soruna bir an önce bir çözüm getirilmesini iterlerken, hastane yönetimi, İlke Haber Ajansının(İLKHA) hastanedeki sıkıntılarla ilgili randevu talebine cevap vermemişti. (M. Şirin Çağlayan- İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir