• DOLAR 32.588
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2507.41
  • ...
Kur`an Nesli Platformu`ndan Kadir Gecesi mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Merkezi Batman`da bulunan Kur`an Nesli Platformu bu akşam ihya edilecek olan Kadir Gecesi nedeniyle mesaj yayımladı. Platform adına yayımlanan mesajda, "İslam ümmeti olarak manevi değerlerin zirve yaptığı, kardeşliğin, yardımlaşmanın ve toplumsal dayanışmanın en güzel tatbikatının uygulandığı ramazan ayına veda etmenin hüznüyle, bin aydan daha hayırlı mübarek Kadir Gecesine kavuşmanın sevincini birlikte yaşamaktayız" denildi.
 
Kadir Gecesi insanlık tarihinin en büyük devriminin gerçekleştiği gecedir
Mesajda idrak etmekte olduğumuz mübarek Kadir Gecesinin, yeryüzü ile gökyüzünün ilahi vahiyle buluştuğu ve ilahi mesajla karanlık gönüllerin nura kavuştuğu bir gece olduğu belirtilerek, "Zulüm ve tuğyan saltanatlarının yerle bir edildiği, zülüm yerine adaletin, ahlaksızlığın yerine erdemin, düşmanlığın yerine kardeşliğin inşa edilmeye başlandığı, insanlık tarihinin en büyük devriminin gerçekleştiği gecedir. Kadir Gecesi, yolunu şaşıran, değerlerinden uzaklaşan insanlığın rehberine kavuştuğu, kadri büyük ve yüce olan bir gecedir. Bu gecede yapılan ibadetler ve edilen duların müstecap oldukları müjdelenmiş, duaya teşvik edilmiş şerefli bir gecedir" ifadeleri kullanıldı.
 
Mesajın devamında, Ramazan ayı boyunca İslam coğrafyasında hiçbir ayırım yapılmaksızın kadın, çocuk, yaşlı demeden Müslümanlara uygulan zulüm, yaşanan yıkım ve cinayetlerin üzüntüsü İslam ümmetini derinden yaraladığına işaret edilerek, "Ramazan ayında Mısır`da, firavunların ve Musaların savaşına şahit olduk, yine fazilet abidesi Yusuflar kuyulara atıldı. Yine Yusuflar zindanlara mahkûm edildiler. Nil Nehrinin kıyısında yine firavunun zülmüne başkaldırıp kıyam eden müminlerin şanlı ve izzetli direnişlerine şahid olduk" denildi.
 
Ramazan ayında Arakan`da ateşten hendekler kazıldığına ve müminlerin diri diri hendeklere atıldıklarına şahid olunduğu, Suriye`de kutsal mekenların bombalarla harabeye çevrildiğine dikkat çekilen açıklamanın devamında, "Oluk oluk Müslüman kanının aktığına ve yüzbinlerce mazlumun yurtlarından edildiklerine şahit olduk. Irakta Afganistanda, Filistinde, Çeçenistan baştanbaşa tüm islam coğrafyasında kıyımlara, cinayetlere ve gözyaşlarına şahid olduk. Dünyada ve özellikle İslam coğrafyasında yaşanan tüm bu olayların, Kur`an`ın evrensel mesajına muhtaç olduğumuzun en güzel kanıtıdır. İnsalığa hayır ve saadet getiren Kur`an`ın anlaşılması ve hayata aksettirilmesi ihtiyacı apaçık ortaya çıkmıştır" şeklinde çağrıda bulunuldu.
 
Kadir Gecesini fırsat bilerek ilahi mesajla buluşmalıyız
İslam ümmetinin yeniden Kur`an ile dirilme ve onun mesajı etrafında kenetlenme zaruretinin doğduğu belirtilen açıklamada, "Bu mubarek Ramazan ayını ve idrak etmekte olduğumuz Kadir Gecesini fırsat bilerek, ilahi mesajla buluşmalıyız. Bu ümmet aralarındaki meseleri Kur`an`ın hakemliğinde çözmeli, kardeşlik ve vahdet esaslı yarınlar inşa etmelidir. Kur`an`sız bir dünyanın karanlık kalacağı gibi, Kur`an etrafında kenetlenmeyen bir ümmetin yarınlarıda karanlık olmaktan kurtulamayacaktır" uyarısı yapıldı.
 
Kadir Gecesinde dua seferberliğine davet ediyoruz
Açıklamanın devamına, Mısır`da yaşanan hadiselerin ve Müminlerin saf saf olup, omuz omuza vererek verdikleri mücadelenin ve izzetli duruşun tüm İslam âlemi için örnek alınmasının önemine vurgu yapılarak, "Gerek Mısırdaki ve gerekse dünyanın birçok yerinde hakkın hâkimiyeti için verilen mücadelerin zafer ile sonuçlanması için tüm Müslümanların bu Kadir gecesinde dua seferberliğinde bulunmaya ve manen o kardeşlerinin yanında yer almaya davet ediyoruz" denildi.
 
Açıklamada, İslam âleminde aynı zamanda fetihler ayı olarakta bilinen Ramazan ayının İslam ümmeti için yeni fetihler getirmesini niyaz edilerek, "Bu vesileyle Kadir Gecesinin özelde İslam alemine genel olarakta tüm insanlık alemi için hayırlar getirmesini diliyoruz" ifadelerine yer verildi. (Veysi Demir-İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir