• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Vali Karaloğlu halkla Bahçesaray'da iftar yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Vali Münir Karaloğlu, kamu yatırımlarını yerinde incelemek, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve kanaat önderlerinin sorunlarını dinlemek amacıyla yatırımcı kurumların daire amirleriyle birlikte Bahçesaraylıların iftar sofrasına konuk oldu. Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan'ın da eşlik ettiği Bahçesaray programı; yeni yapılan modern Hükümet Konağı'nın gezilmesiyle başladı.

 

3 katlı ve asansörlü olan hükümet konağında incelemelerde bulunan Vali Karaloğlu, daha sonra 'Çok Programlı Lise'nin kız öğrenci yurdunda incelemelerde bulundu. Burada gördüğü eksikliklerle ilgili yüklenici firma yetkililerini uyaran ve bir an önce tamamlanmasını isteyen Karaloğlu, Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO) bahçesine kurulan iftar sofrasında Bahçesaraylılarla birlikte iftar yaptı.

 

"Artık Bahçesaray 6 ay Van'a, 6 ay Allah'a bağlı olmayacak"

Vali Karaloğlu, iftar öncesinde, Bahçesaray'a yapılan kamu yatırımları, çözüm süreci ve diğer sosyal meselelerle ilgili bir konuşma yaptı.

 

Bahçesaray'ın Türkiye'de herkesin merak ettiği yerlerin başında geldiğini belirten Karaloğlu, Bahçesaray hem Van'ın hem de Türkiye'nin saklı bir cenneti olduğunu söyledi. Eski Belediye Başkanı Naci Orhan'ın mahrumiyetiyle meşhur ettiği bir ilçenin olduğunu anımsatan Karaloğlu, kendisinin de 4,5 yıl önce Vali olarak göreve başladığında ilk ziyaret ettiği ilçelerin başında geldiğini kaydetti. Van'a atanmadan önce Sayın Başbakan Erdoğan'ın dediği gibi 'Artık Bahçesaray 6 ay Van'a, 6 ay Allah'a bağlı olmayacak. Bahçesaray'ı medeniyetle buluşturacağız.' sözünü hatırlattı.

 

"Bahçesaray'da kar tünelleri yapılmaya başlandı"

Karaloğlu, "O dört saatte geldiğimiz yol 2010-2011'de tamamlanarak, 1 saat 15 dakikaya düştü. Eskiden 6 ay kapalı olan bu yol artık 25-27 gün kapalı hale geldi. Ama bu da bizi rahatsız eder oldu. 'Neden Bahçesaray yolu 365 gün 24 saat açık olmasın?' dendi. Yine Sayın Milletvekilimiz Gülşen Orhan, Sayın Başbakanımıza 'Efendim yol güzel oldu, 'teşekkür' ediyoruz ama yolumuz 1 ay kapalı kalıyor bu bizi rahatsız ediyor' dediğinde Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla şu anda Türkiye'de Bahçesaray yolunda uygulanan bir teknoloji ile kar tünelleri yapılmaya başlandı. İnşallah kar tünelleri bittiğinde artık Bahçesaray'ın yazı da, kışı da önce tabi Allah'a, sonra da Van'a bağlı olacak." dedi.

 

Çözüm süreci

Hükümetin başlatmış olduğu 'Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi' olan çözüm sürecine Bahçesaraylıların destek vermesini ve huzur ortamını bozmak isteyenlere fırsat verilmemesini isteyen Vali Karaloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

"Son 6 aydır ülkemizde 'Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi' dediğimiz çözüm süreciyle birlikte artık kan yok, göz yaşı yok. Ve huzur var. Hepimizin gözlerinde geleceğe dönük 'umut' var. Bunu devam ettirmemiz lazım. Buna sahip çıkmamız lazım. Buna destek olmamız lazım. Eğer bu ortamı bozmak isteyenler olursa sabote etmek isteyenler olursa, provoke etmek isteyenler olursa halk olarak, muhtarlar olarak, kanaat önderleri olarak, bu toprakların sakinleri ve sahipleri olarak yeter artık 'edi bese' dememiz lazım. Bunu diyemezsek korkarım ki, yine çatışmadan beslenen, huzursuzluktan beslenen birileri bu ortamı bozmak ister. Ama halkımız buna izin vermezse, halkımız buna yeter artık derse inanın hiç kimsenin gücü bu huzur ortamını bozmaya yetmez. Ben şuna inanıyorum: Eğer halk bir konuda devletine, hükümetine destek veriyorsa, yapılan bir işe sahip çıkıyorsa o işte başarılı olmama diye bir şey söz konusu olamaz. Orda mutlaka başarı olur, bu konuda sizin desteğiniz, sizin sahiplenmeniz, sizin sürece sahip çıkmanız bu süreci başarıya ulaştıracaktır."

 

"Burada doğan gençlerimize iş bulmak durumundayız"

Çözüm sürecinin başlamasının ardından kentte yatırımların hız kazandığını vurgulayan Karaloğlu, "Bu süreç sadece huzur demek değil, bu süreç bölgede aynı zamanda iş demek, aş demektir. Van Organize Sanayi Bölgesi'nde tam 164 yatırımcı benden yer istiyor, yer bekliyor. Bu istek 1 yıl önce, 2 yıl önce yoktu. Şimdi niye var? Çünkü bölgede huzur var. Para, önce huzur arar. Yatırımcı önce huzur arar. Huzur olan yere gelir. Kimse canını yolda bulmadı. Hiç kimse huzurun olmadığı yere yatırım yapmak istemez. Yatırım olmayınca da iş olmaz, aş olmaz. Genç çocuklarımız iş-aş bulmak için doğduğu toprakları terk etmek, göç etmek zorunda kalır. Ama biz Van'da doğan, Bahçesaray'da doğan gençlerimizi bu topraklarda doyurmak, onlara buralarda iş bulmak durumundayız. Bunun anahtarı da huzurdur. Onun için bu sürece lütfen sahip çıkın." diye konuştu.

 

Elçinin Başbakanla ilgili mesajını okudu

Ardından konuşan Van Milletvekili Gülşen Orhan merhum Şerafettin Elçi'nin Başbakanla ilgili mesajını okudu. Orhan, "Şerafettin Elçi, vefatından önce bir konuşma yapıyor ve diyor ki: 'Meselenin çözümü konusunda Başbakan Erdoğan'a inanıyor ve samimi buluyorum. Onun dışında bir alternatif de yoktur. Bunu neden söylüyorum, biliyor musunuz? Bir kere Başbakan cesur ve geleceği gören bir insandır. Ayrıca imanlıdır ve Allah korkusu var. Allah'tan korkan insanlar mazlumların halinden anlar. Kürtler de bu memleketin mazlumlarıdır. Allah ona uzun ömürler versin. Ne kadar ömrüm var bilmiyorum ama Allah'tan tek dileğim var, kalan ömrümü onun ömrüne katsın. Siz de gidin bu sorunu onun çözebileceğini tüm halkımıza anlatın."Rahmetli Elçi'nin bu son sözlerini ben de bir görev olarak biliyor ve hitap ettiğim her yerde halkımıza söylüyorum" şeklinde konuştu.

 

Bahçesaray Belediye Başkanı Hayati Orhan ve İlçe Kaymakamı Orhan Akkurt'un konuşmalarının ardından Vali Karaloğlu ve beraberindekiler ilçe halkı ile iftar yaptı.

 

Yemek sonrası Karaloğlu, Müküs Çayı yanındaki çay bahçesinde vatandaşlarla birlikte çay içti ve onların sorunlarını dinledi. Burada toplanan çocuklara da oyuncak dağıtan Karaloğlu, daha sonra karayoluyla Van'a döndü. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir