• DOLAR 32.574
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2426.025
  • ...
Yeni İhya Der`in yaz kursları sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ- Elazığ Yeni İhya-Der Kadın Kolları Komisyonu tarafından kız öğrencilerine yönelik başlatılan yaz kursları, Yol İş Sendikası toplantı salonunda düzenlenen bir programla son buldu. Programda kız öğrenciler ilahiler ve şiirler okudular. Program kapsamında bilgi yarışması yapıları küçük kızlar tiyatro gösterimi ile hünerlerini sergilediler.

Düzenledikleri seminer hakkında bilgi veren yeni İhya Der Kadın Kolları Komisyon Başkanı Hatun Polat,"Yaklaşık bir ay önce başlattığımız yaz kursumuza yoğun talep oldu birçok öğrencinin teveccühüyle karşılaştık. Yaz kurslarımız ilk, orta öğretim ve lise öğrencileri olmak üzere üç ayrı program dâhilinde gerçekleşti. İnşallah öğrencilerimize bu kısa süre içerisinde yeterince yardımcı olabilmişizdir ." ifadelerini kullandı.

Programda bir konuşma yapan eğitimci Esra Demir ise, çocuk eğitimi ile ilgili bilgi vererek, eğitimdeki çarpıklıklara değindi. Manevi eğitimin önemine değinen demir,"genlerimiz üzerinde oynana oyunlara dikkat edilmesi gerekir. Çocuklarımızın iyi bir insan, iyi bir eğitimci, günümüze ve geleceğimize yön verecek çok iyi bir anne, çok iyi bir yol gösterici, yıkıcı değil yapıcı bir fert olması için hepimize çok büyük görevler düşüyor." İfadelerini kullandı.

Yaz kursu çalışmalarının aileler tarafından takibinin yapılmasının önemine dikkat çeken Demir,"Özellikle adap, ibadet konularda hassasiyet gösterip, çocuklarımızı kırmadan, incitmeden devam ettirmeliyiz." dedi.


Yaz kuran kursu ile ilgili görüşlerini dile getiren velilerden Fatma Şahin, çocuğunun kurs sürecinde güzel davranışlar sergilediğini, çocuğunun bu süre içersinde daha iyimser olduğunu ve el becerilerini güçlendirdiğini söyledi."
Öğrenci velilerinde Aytaç Ölmez ise, bu türden seminerlerin devamını dileyerek bu gibi programların daha fazla yapılmasını istedi.

Program ilahi ezgilerin seslendirilmesi ile son buldu.

(Yasin kavaklı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir