• DOLAR 32.584
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2488.838
  • ...
İlk 'kar tüneli' Bahçesaray'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Kış aylarında, Van ile ulaşımı sağlayan 3 bin 200 metre yükseklikteki Karabet Geçidi'nde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolu sürekli ulaşıma kapanan Bahçesaray ilçesi, son yıllarda yapılan çalışmalarla makus talihini yenmeye çalışıyor.
Yol yapım çalışmalarının tamamlanmasının ardından çığ tüneli inşasına başlayan Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri, 2 kilometre uzunluğunda yapılacak tünel ile Karabet Geçidi'nin ve ilçe yolunun 12 ay açık kalmasını sağlayacak.

Tünel inşaatında incelemelerde bulunan Vali Münir Karaloğlu, gazetecilere çalışmalarla ilgili bir değerlendirme yaptı. Van-Bahçesaray karayolundaki yol yapım çalışmalarının 2009 yılında başladığını anımsatan Karaloğlu, 2012 yılında ise tamamlandığını bildirdi.
Bu yolun yapılmadan önce Bahçesaray'la Van'ın bağlantısının 6 ay kar ve sis yüzünden kapandığını anımsatan Karaloğlu, "Bahçesaray'ın asfaltlı yolu bittikten sonra bizim Bahçesaray'la Van arasındaki yol yılda artık 25 ile 30 gün arasında kapalı kalıyordu. Bu kadar masraf yaptıktan sonra özellikle Karabet geçidinde karın ve sisin çok yoğun olduğu bu bölgede 2 kilometre uzunluğunda Karayolları Genel Müdürlüğümüz Kar tünelleri projesi hazırladı. 2012 yılında ihaleleri tamamlanan tünellerin imalatları da geçen yıl başladı. Bu yıl çalışmalara devam ediyoruz. Kar tünellerinin bu yıl hiç olmazsa belli bir bölümünü bitirmek istiyoruz. Kar tünelleri bizim işimizi çok kolaylaştıracak. Çünkü karla mücadelede en çok zorlandığımız Karabet geçidiydi. Burayı tünelle geçtiğimiz de artık Bahçesaray'da diğer ilçelerimiz gibi 365 gün 24 saat yolları açık olan bir ilçemiz haline gelecek" dedi.

Kar tünellerinin Van ve Türkiye için çok önemli bir proje olduğunu vurgulayan Karaloğlu, emeği geçenlere 'teşekkür' etti. Kar tünellerindeki çalışmayı görünce hayranlığını dile getiren Karaloğlu, "Güzel bir yapı ortaya çıkmış. Emeğe geçenlere çok teşekkür ediyorum. Sadece Van için değil, Türkiye için de önemli bir proje. Son yıllarda ülkemiz ekonomik olarak iyi gidiyor. Ekonomik kaynaklar oluşturuluyor ve ekonomik kaynaklarda Sayın Başbakanımızın halkımızın refahı için, halkımızın hayat standardının yükselmesi için harcanıyor. En somut örneklerinden bir tanesi bu. Bahçesaray'a baktığınızda belki Türkiye'nin küçük ilçelerinden bir tanesi. Ama hiç önemli değil. Değil mi ki insanımız orada yaşıyor. Değil mi ki vatandaşımızın orada sıkıntısı var. O sıkıntıyı çözmek için devletimiz, hükümetimiz hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan bu tünelleri yaptı, yapmaya da devam edecek. Ben Sayın Başbakanımıza, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımıza, Karayolları Genel Müdürlüğümüze ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bahçesaray için halkımız için 'hayırlı uğurlu olsun'" diye konuştu. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir