• DOLAR 32.5
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2490.562
  • ...
`Gençlerimiz emel olsun elem olmasın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van Nüve Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Zaferler ilköğretim okulunda düzenlediği Yaz Okulu Kur`an Kursu programı sona erdi.
 
Şişli Öğretmenevinde düzenlenen kapanış programına Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Muhlis Ceylani ve veliler katıldı.
 
Kur`an`ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Nüve Der Başkanı Necdet Taşkın bir açılış konuşması yaptı.
 
Milli Eğitim Şube Müdürü Muhlis Ceylani`nin konuşmasının ardından kürsüye çıkan İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Ramazan ayının faziletini anlattı.
 
Ramazan ayının fetih ve nusret ayı olduğunu söyleyen Arvas, "Ramazan-ı Şerif Kur`an ayıdır. Bu yıl yaz kurslarımız bu döneme denk geldi. Yaz kurslarımız güzel meyveler verdi. Özellikle Nüve Derneğinin Milli Eğitim ile yaz Kur`an kursunu okulda gerçekleştirmesi ayrı bir güzellik. İnşallah bu gelecek yıllarda bizim için de ilham kaynağı olur" dedi.
 
"Kur`an`a sarılmadıkça kurtuluş mümkün değildir"
İslam ordularının İstanbul`dan İspanya`ya kadar dayanma sebebinin altında Kur`an-ı Kerim`in yattığını söyleyen Arvas, "Osmanlı 600 yıl yaşadı diyoruz. Osmanlının da bu kadar baki olup hizmet etmesinin altında Kur`an-a hürmet vardır. Hepimiz belki biliriz, Osman Gazi`nin Kur`an`ın asılı olduğu yerde ayağını uzatmaması. Dolayısı ile bazı nevzuhur insanlar zaman zaman; "İşte Kur`an bizi geri bıraktı. İslam bizi geri bıraktı" diyor. Hâşâ ve kella!" Kur`an`a sarılmadıkça kurtuluş mümkün değildir. Kur`an`ını öğrenmedikçe ilerlemek mümkün değildir. Kur`an herkese ve herkesime rahmettir. Cenab-ı Allah bizi Kur`an`a hadim kılsın" ifadelerini kullandı.
 
"Gençlerimiz emelimizdirler"
Arvas, "Bugünün çocuklarını yetiştirmek lazım. Bugünün çocukları geleceğin en büyük insanı olacaklar. Bugünkü gençlerimiz ümidimizdirler, emelimizdirler. O emelimiz olan çocuklarımızı elemimiz yapmayalım. Elem olmasın, emel olsun" şeklinde konuştu.
 
Program küçük çocukların ilahi dinletisi ile devam etti.
 
Sinevizyon gösteriminin ardından kursa katılan öğrencilere Van İl Müftülüğü tarafından Kur`an-ı Kerim hediye edildi.
 
Program, dua ile son buldu. (Fırat Arslan-İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir