• DOLAR 32.506
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2435.104
  • ...
`Kudüs işgali tefrikadan kaynaklanıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Muş Selam Der Dünya Kudüs Günü münasebetiyle bir basın açıklaması yaptı. Cuma namazından sonra Muş Belediyesi önünde yapılan basın açıklaması Kur`an`ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
Basın açıklamasını Muş Selam Der Başkanı Mahfuz Ural okudu.
 
Ural açıklamasında, ``Ne yazık ki; İslam`ın ilk kıblegâhı olan Mescidi Aksa onlarca yıldır işgal altındadır. İslam beldelerinin yerli müsteşriklerinin elleriyle işgal edilişinin ve Müslümanların mallarının ve canlarının çeşitli hilelerle ABD, Avrupa ve Rusya`ya peşkeş çekilip, İslam âlemini huzursuzluğa boğan ve hiçbir mal, can, namus, akıl ve din güvenliğinin bulunmadığı bir duruma gelmiştir. Kudüs; Tarihin kalbi, Hz. İbrahim`den Hz. Muhammed sav.e çokça Allah`ın peygamberlerinin önemli ve esrarlı mekanı olmuştur`` ifadelerini kullandı.
 
Bir nebze de olsa Kudüs`ün özgürleşmesi için bir katkı sağlamak amacıyla basın açıklaması yaptıklarını ifade eden Ural, gayenin Kudüs özgür oluncaya kadar, İslam âleminin uyanışı için elden gelen gayreti göstermek olduğunu kaydetti.
 
Kudüs işgali tefrikadan kaynaklanıyor
Ural konuşmasına şöyle devam etti: ``Yüzyıldır Kudüs`ü Şerif; ABD, İngiliz ve onların işbirlikçileri olan Yahudi işgalinin altındadır. İçinde yaşayan Müslümanlar, Hz. Ömerleri, Selahattin`i Eyyubileri bekliyor. Ama ne yazık ki; Müslümanların arasına girmiş bulunan bu tefrika ateşini söndürmek için, İslam âlemi yöneticilerinin basiretsizliği ve İslam ümmetinin bilinçsizliği yüzünden hiçbir şey yapamıyoruz. Bugün bu tefrikadandır ki, Kudüs`ün işgali devam ediyor, bugün bu tefrikadandır ki, İslam Ümmetinin içine girmiş olduğu perişanlık, ölümler ve gözyaşları devam ediyor. İslam Ümmetinin küçük devletçiklere ayrılmışlığı yetmiyormuş gibi, o devletlerin içinde bir zenginliğimiz olarak bulunan çeşitli kavimler, ırkçılık, milliyetçilik mezhep mutaassıpçılıkları v.b. durumlarla Müslümanlar birbirlerine ciddi anlamda kırdırılıp, sahip oldukları zenginlikler talan edilmekte ve bu perişan halimize zalimler kıs kıs gülmektedir. Başta Irak, Suriye, Mısır ve diğer İslam beldeleri bunun acısını çekip bir kurtuluş beklemektedir.``
 
Mısırda yaşanan zulme dikkat çekilen açıklamanın devamında Ural, ``Onlarca yıldır Hüsnü La Mübareklerin zorba yönetimi altında kalan Müslümanlar, ilk defa halkın iradesiyle Müslüman Kardeşleri, dolayısıyla Muhammed Mursi`yi işbaşına getirdiler. Ama ne yazık ki bu cani ABD Demokrasisi, buna da tahammül etmedi ve Mısırdaki kuklalarına destek vererek Müslüman Kardeşlerin iş başına gelmesine bir darbe ile cevap verdi. Yani halkın iradesine set çekerek islama karşı olan tahammülsüzlüğünü bir kez daha tüm dünyaya ilan etti.
Ne zaman ki bu zulme dur diyecek bir gayret çıktıysa, sözde demokrasi havariliği yapanlar kendi çıkarları uğruna hiç çekinmeden yüz binlerce Müslüman`ı bu uğurda katlederek, kirli ellerini Müslümanların temiz kanlarına buladılar. Bu anlamada bugün Mısır haklı ve onurlu bir mücadele veriyor. Biz buradan Muhammed Mursi`yi ve Mısır halkını destekliyor ve onurlu mücadelelerini saygıyla selamlıyoruz`` diye belirtti.
 
Dünya Kudüs Günü münasebetiyle yapılan basın açıklamasının ardından iftar sonrası Mısır halkının direnişine destek olmak amacıyla tekrar aynı yerde oturma eylemi yapıldı.
 
Kılınan teravih namazından sonra bir konuşma daha yapan Muş Selam Der Başkanı Mahfuz Ural, dünya üzerindeki Müslüman ülkelerin maruz kaldıkları zulümlere dikkat çekti. Bütün Müslümanların artık uyanması ve bu zulümlere dur demesi gerektiğini belirten Ural, ``Biz Müslümanlar olarak her gün esaret ve zillet altında yaşamaktansa bir kez izzetle ölmeyi tercih etmeliyiz. Mısırdaki kardeşlerimiz günlerdir bu zulme karşı direnmekte ve bedel ödemektedirler. Allaha karşı verdikleri sözle sadakatlerini ispatlamaktadırlar ve akıtılan kanları buna şahitlik etmektedir. Madem bir kez öleceğiz oda neden Allah yolunda olmasın. Ey Müslümanlar bu bir imtihandır ve hepimiz bugün çetin bir imtihan sürecinden geçmekteyiz. Allaha verdiğiniz sözü hatırlayın ve sözünüze sadakat gösterin. Mısır halkını buradan selamlıyor ve onurlu direnişlerine Muş`tan en samimi duygularımızla desteklediğimizi ilan ediyoruz`` diye konuştu.
 
Polis müdahalesi
Gece saat 24.00`e kadar devam etmesi planlanan program polis engeline takıldı. Polisin saat 23.00 sıralarında yapılan oturma eylemine müdahale etmesi, meydanda bulunan halk ile polis arasında sert tartışmalara neden oldu.
 
Dernek yöneticilerinin olaya müdahalesiyle halk yatıştırıldı ve program yapılan dua ile sona erdi. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir