• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HÜDA PAR`lılar yemek paralarını El Adeviye`ye gönderdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KIZILTEPE - Hür Dava Partisi Kızıltepe İlçe Teşkilatı halka iftar verdi. İftar yemeğinden sonra partililer halkla birlikte, Mısır`da katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldılar ve dualar ettiler.

Düzenledikleri programla ilgili açıklamada bulunan ilçe Başkanı Burhan Aydın, "Açık alanda daha büyük bir mekanda bin beş yüz, iki bin kişilik bir iftar yemeği vermeyi düşünüyorduk. Âmâ malumunuz Mısır`daki Müslüman kardeşlerimiz Rabiatul Adeviye Meydanında iftarlarını açıyorlar. Biz de yönetim olarak büyük katılımlı iftar yemeğini iptal ettik. Burada büyük katılımlı bir iftar yemeği vereceğimize, halkımıza 200 kişilik bir iftar yemeği verdik. Kalan parayı da `Mısır`daki kardeşlerimiz iftarlarını açsın` diye onlara gönderdik." ifadelerini kullandı.

Halkla birlikte Mısır`da vurulan Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldıklarını ifade eden Aydın, "Temennimiz odur ki Mısır`daki akan kan bir an önce dursun hak sahiplerine anahtarlar teslim edilsin. Seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi bir an önce serbest bırakılsın ve tekrar Cumhurbaşkanlığı makamında otursun." Şeklinde konuştu.
Aydın son olarak "Bizi kırmayarak davetimize icabet eden halkımıza şükranlarımı sunuyorum katılımlarından dolayı rabbim hayırlarını kabul etsin inşallah!" dedi. (Mehmet Aslan -İLKHA)

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir