• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Çataklı muhtaçlar sevindirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Türkiye Diyanet Vakfı tarafından (TDV) Ramazan ayı münasebetiyle ülke genelinde başlatılan gıda yardımı kampanyası çerçevesinde İlçe genelinde tespit edilen fakir ailelere yardım kolileri dağıttıldı.

Çatak İlçe Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Çatak Şubesi Başkanı Muhammed Sadık Kılıç, yardımlaşma ve paylaşma ayı olan Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelerin temel gıda ihtiyaçlarının bir nebze de olsa giderilmesinin ve onların da bu rahmet ayının bolluk ve bereketinden istifade edebilmelerinin sağlanmasının çok önemli bir görev olduğunu belirtti.

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi`nden gönderilen kumanya kolilerinin ilçe genelinde Mütevelli Heyetince belirlenen yoksulluk sınırı altında yaşayan ve gelir düzeyi çok düşük ailelere ikâmet yerlerine gidilerek dağıtıldığını belirten TDV Çatak Şubesi Başkanı Kılıç, Genel Merkez yetkililerine bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Müftü Kılıç, "Dinimizin bir emri olarak şefkat, sosyal yardımlaşma ve dayanışma duygularının yoğun olarak yaşandığı Ramazan günlerinde ihtiyaç sahiplerinin sevindirilmesi ve iftar sofralarına katkıda bulunulması bizlere yüklenilen bir sorumluluktur. Bizler de bu sorumluluk gereği Diyanet Vakfı olarak yoksul ve muhtaç vatandaşlarımıza yardım kolilerini dağıtmış bulunmaktayız" diye konuştu.
Yardım kolilerini teslim alan vatandaşlar, kendilerini unutmayan ve sevinmelerine vesile olan TDV yetkilileri ve Diyanet Vakfı Çatak Şubesi Mütevelli Heyetine teşekkür ettiler. (Murat Dalgın-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir