• DOLAR 32.574
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2431.339
  • ...
Bu gece Kadir Gecesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mehmet Zülfi Tan / Doğruhaber
 
Bu gece kadir gecesi. Bu gece insan kadrinin ve kıymetinin arttığı gece. Bu gece, bereket ve mağfiretin gecesi.
Bu gece insana kadir ve kıymet katar. Bu gece insanın ömrüne bereket katar. Bu gece insanı bir iken binler yapar.
Bu gece Kuran gecesi. Bu gece vahiy gecesi. Bu gece Cebrail ve meleklerin tekrar yeryüzüne indiği peygamber ikliminin yaşandığı gece.

Bu gecede vahiy indirir gibi melekler inerler. Bize yine vahyin atmosferini yaşatır. Bize yine asrı saadeti yaşatır.
Bu gece vahiy ile insanın hayatının kıymet kazandığı gece. Vahiy ile kıymetlendiğimiz gece. Onun için melekler ve ruh işte bu kıymeti indiriyorlar. O vahyin insan hayatına verdiği kıymeti indiriyorlar. Kim vahiy ile hayatını hayatlandırırsa o vahiy insan hayatına kıymet verir. Nasıl sahabeler alalade insanlar iken bu vahiy ile eşrefi mahluk oldular. Bizler de alalade insanlar iken bu vahyin ruhuyla eşrefi mahlukat seviyesine çıkarız. İşte bu gece bize bu duyguları yeniden tattırmak için Rabbimizin bize bir lütfu ihsanıdır.

Bu gece kısacık insan ömrünün yaş ile değil salih amellerle uzadığını, Allaha kulluk ile betreketlendiğini, Onsuz bir hayatın boş ve çok kısa olduğunu bize haykıran bir gecedir. Tıpkı kafirlerin ahirette dediği gibi “biz dünyada aslında sadece bir an yaşadık” dememek için bizi çağırdığı bir gece. İşte vahiysiz, kadirsiz bir hayat insana böyle bir hayat yaşatır. Bin yıl da yaşasan hiç yaşamamış gibi kıymetsiz bir hayat olur.

Gelin bu gece hayatımızı kıymetlendirelim. Gelin orucumuzu, zekatımızı, namazımızı, Kuranımızı yaşayarak kıymetlendirelim. Kuranımızı hayatımıza katarak, vahyi yaşayarak hayatımız bereketlensin.

Evet Kuran bir seferde inip bitmedi. Onu yaşayanlar için bir ömür boyu Kuran yeniden ona iner durur. Her kadir gecesi bize yeninden indirilir. Yeniden bizi vahiyle buluşturmak için çabalar.
Her kadir gecesi “ikra” yeniden yaşanır.

Gelin bu kadir gecesini hayatımıza bir başlangıç yapalım. Yirmi üç yılda bize inecek olan Kuran’a başlangıç yapalım. Tıpkı sahabeler gibi içimize sindire sindire, hayatımıza yedire yedire onu yaşayalım. Onu okuyup geçmeyelim. Kulağımızın bir tarafından girip öbür tarafından çıkan bir söz olmasın. Kalbimize inen, hayatımıza hükmeden bir kelam olsun.

Onu yaşayarak her gecemizi ve gündüzümüzü kadir gecesi yapalım. Onu bir gece olmaktan çıkaralım. Bir ömrü kadir gecesi yapalım. Kadirden bir ömrümüz olsun. İsterse bir an olsun. Bin yıldan, binlerce yıldan daha değerli. Bizi sonsuza kadar yaşatacak bir kadir ve kıymet kazandırsın bize.

Gelin, Allah katında değerli olan vahiyle değerlenelim. Değerimizi ve kıymetimizi vahiyden alalım. Allah`ın dinine sarılarak yükselelim. Hayatımızın şafağı Rabbimize kavuşunca atsın. Ahiretimiz şafağımız olsun.

Bu haberler de ilginizi çekebilir