• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`İsrail, Ortadoğu`daki fitnenin ve çatışmaların asıl sebebidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Yaptığı kitlesel etkinliklerle adını duyuran Mustazaflar Cemiyeti Bursa şubesinin Dünya Kudüs Günü dolaysıyla yaptığı kitlesel basın açıklamasına ilgi büyüktü.
Her yıl Ramazan ayının son Cuma günü ihya edilen Dünya Kudüs Günü Bursa`da da büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Bursa Ulucamii bahçesi Orhangazi Parkı`nda gerçekleştirilen etkinliğe ilginin büyük olması dikkatlerden kaçmadı.

Önce dernek üyesi Nurullah Aslım`ın şehid Seyyid Kutup`un şiiri olan Ahi Ente Hurrun(Kardeşim sen özgürsün) şiirini seslendirmesiyle başlayan program basın açıklamasının okunmasıyla devam etti.
"Bayram arefesinde bile Müslümanların sevinçleri kursaklarında kalıyor"
Mustazaflar Cemiyeti Bursa şubesi adına açıklamayı yapan şube başkan yardımcısı Hasan Şenol mübarek Ramazan ayında Bayram arefesinde bile Müslümanların sevinçlerinin kursaklarında kaldığını ifade ederek, "Suriye`de 3 yıldır devam eden çatışmalar, Burma`da Arakan`lı Müslümanların topluca katledilmeleri, Irak`ta hala devam eden bombalı saldırılar, Filistin`de, Gazze` de Siyonistlerin durmak bilmeyen cinayetleri canımızı yakıyor, yüreğimizi dağlıyor." Şeklinde konuştu.

Ne Hz. Ömer`in Arap olduğu ve orayı Arap ülkesine katmak için fethettiğini, ne de Selahaddin-i Eyyübi` nin Kürt olduğu ve Kürt devletine katmak için orayı özgürleştirdiğini aktaran Şenol, "İslamın mukaddes beldesi olduğu için fethetmişlerdir. İşte bu mukaddes belde hala tutsak."diyerek sözlerine devam etti.

"İsrail Ortadoğu`daki fitnenin ve çatışmaların asıl sebebidir"
İsrail`in, Ortadoğu`daki fitnenin ve çatışmaların asıl sebebi olduğunu vurgulayan Şenol, bölgede israil`in olmamasıyla; savaşların, ayrılıklar ve işgallerin olmayacağının da altını çizdi.

Dünya Kudüs Günü vesilesiyle son zamanlarda Mısır`da meydana gelen darbe ve darbe sonrası zalim diktatörlerin Müslümanları katletmesine de değinen Şenol, "Mısır`da halkın iradesine ve inançlarına yapılmış olan darbe ve bu darbeden sonra zaman zaman yapılan katliamlarla Müslüman kardeşlerimizin kanları akıtılmıştır. Şu iyi bilinmelidir ki bu darbe islama ve Müslümanlara yapılmıştır. Her zaman Demokrasiden dem vuranlar nedense konu Müslümanlar olunca demokrasiyi rafa kaldırmakta ve despotça halka saldırmaktadırlar."şeklinde konuştu.

"Darbecilerin batı destekli olduğu aşikardır"

Batı destekli darbecilerin, yıllardır Müslümanların kanını emen bir kene misali ümmetin başına bela olmuş ifadelerini kullanan Şenol, Darbecilerin, ABD,İsrail`in ve diğer kukla rejim ve hükümetlerce desteklendiğini de sözlerine ekledi.

Müslüman halkların irade ve idarelerini ellerinde bulunduran liderlere de seslenen Hasan Şenol,Enfal suresinin 25. Ayetini örnek vererek İslam davasına gözünü ve kulağını kapatmış olan herkesin bu uyarıyı dikkate almalarını istedi. Aksi halde Müslüman halkın onları samimi bulmayacağını da sözlerine ekledi.

Yapılan açıklamanın ardından kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı.(Zeki Aras/Fethullah Özsoy-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir