• DOLAR 32.566
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2431.003
  • ...
Çağlayan: "Millet faiz lobisi tarafından soyuluyordu"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından Mersin merkez Akdeniz ilçesinde 23 Nisan İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen iftara Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti Mersin Milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun, Çiğdem Münevver Ökten, Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever ve vatandaşlar katıldı.

Çözüm sürecine değinen Çağlayan, şunları söyledi:"Türk'ün-Kürt'e, Arap'ın-Laz'a, Çerkez'in-Yörüğe, Türkmen'e, Alevi'nin-Sünni'ye, Nusayri'ye, hiç kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur. Bu ülke hepimizin. 'Bunun için de anaların göz yaşı dinsin' dedik. Artık insanlarımızın, gençlerimiz ölmesin istedik. Bunun için Türkiye'nin cesur lideri Recep Tayyip Erdoğan, çözüm ve kardeşlik sürecini başlattı. Keşke bu süreci Recep Tayyip Erdoğan'dan önceki başbakanlar başlatsaydı, bu cesareti gösterseydi de binlerce gencimiz ölmeseydi, analarımızın göz yaşı akmasaydı. Kardeşliğimizi yeniden tesis etmek, birlik ve beraberliğimizi ortaya koymak için çözüm sürecini başlattık. Biz insanları ırkına, rengine, kafa tasına, boyuna boşuna, etnik kökenine, dini inancına göre ayırmayız. İster Kürt, ister Türk, Arap, Yörük, Çerkez, Alevi, Sünni olsun yeter ki bu ülkenin, vatanın bölünmez bütünlüğünden, devletin, bayrağın tekliğinden yana olsun herkesin bizim başımızın üstünde yeri var, herkes bizim kardeşimizdir."

Millet faiz lobisi tarafından soyuluyordu
11 yıl önce devletin çiftçiden, köylüden, sanayiciden, ihracatçıdan toplamış olduğu her 100 liralık verginin 86 lirasının faize, faizcilerin cebine gittiğini belirten Bakan Çağlayan: "Şimdi toplanan 100 liralık vergini 12 lirası faize gidiyor. 88 lirası milletimin cebinde kalıyor. Yola, hastaneye, turizme gidiyor. Kardeşlik sürecini, Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini hazmedemeyenler var. Bundan dolayıdır ki bazı eylemleri başlattılar. Bu işin içerisine Kürt kardeşlerimi, Kürt vatandaşlarımı da karıştırmak istiyorlar. Ama benim Kürt kardeşlerim bu tezgaha, bu bölünmeye düşmeyeceklerdir. Bu ülkenin asli unsurları olan sizler, bu konuda sağ duyulu davranacaksınız. Bu ülkenin sahipleri olduğunuzu her fırsatta haykıracaksınız. Çözüm sürecinin bu ülkede tamamlanması gerekiyor. Çözüm süreci amacına ulaştığında daha gelişmiş, daha müreffeh, daha zengin bir Türkiye ortaya çıkacak." diye belirtti. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir