• DOLAR 32.581
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2426.871
  • ...
"İslam Ümmeti kalbine sahip çıkmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BELÇİKA - İran İslam Cumhuriyeti Kurucu lideri Ayetullah Humeyni'nin, ilan ettiği "Dünya Kudüs Günü" münasebetiyle Dünyanın dört bir tarafında etkinlikler düzenleniyor.
Uzun zamandır Cuma Hutbelerinin 3 dilde verildiği Antwerpen El Gazali Camindeki hutbenin konusu Mısır'daki askeri darbe ve İslam Ümmetinin kalbi olarak addedilen İsrail işgali altındaki Kudüs şehri oldu.

Üç Dilde Katliam Tel'in Edildi
Hutbeye ilk olarak Arapça ile başlayan Kürtçe ile devam eden ve Türkçe sonlandıran cami imamı Molla Abdurrahman Ortaç, İslam aleminin içerisinde bulunduğu acı tabloya kısaca değindikten sonra, Müslümanların onca güzel vasıfları olduğu halde bugün Müslümanların zillet içinde yaşadıklarına dikkat çekti.

Allah (cc)'nün Kur'an'ı Kerim'de Musa (as)'dan bahsettikten hemen sonra 4 kişiden daha bahsettiğini, bunların birinin Firavun, diğerinin Karun, Haman ve Bel'am olduklarını aktaran Ortaç, Musa (as)'ın peygamber olduğuna dair onlara gösterdiği onca delile rağmen iman etmedikleri ve O'nu sihirbazlıkla suçlayarak ölüm fermanlarını verdiklerinin altını çizdi. Kafirlerin adeti olduğu üzere Mısır'ın günümüz Firavun, Karun, Haman ve Bel'amlarının bir araya gelerek Müslümanların ölüm fermanlarını verdiklerini ve bunu uygulamaya koyduklarını ifade eden Molla Abdurrahman, Mısır Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Abdulfettah El Sisi'nin Firavun, Suud Kralı, BAE, Kuveyt, Bahreyn ve diğer Kralların Karun, İsrail'in Haman ve darbeyi meşrulaştırmak için cuntanın yanında oturan sözde şeyh ve selefilerin Bel'am olduğunu söyledi.

İslam Ümmeti'nin Kalbi Mübarek Kudüs'tür
Mısır'daki darbenin işgal altındaki Kudüs'ten bağımsız düşünülemeyeceğini, yapılan darbenin Kudüs'ün işgal altında kalmasının sürdürülmesi için yapıldığını söyleyen Ortaç, İslam Ümmetinin kalbi olan Kudüs'ün işgal altından kurtarmanın her Müslüman'ın vazifesi olduğunun altını çizerek şöyle devam etti: "Bugün Mübarek Kudüs şehri işgal altın. İslam Ümmetinin kalbi olan Kudüs İşgal altında olduğu müddetçe Müslümanların hali hep perişanlık olacaktır. Ne zaman ki Kudüs işgal altından kurtulursa, o zaman Müslümanlar da içinde bulundukları perişanlıktan kurtulacaklardır. Bundan dolayı İslam Ümmeti'ni kalbine sahip çıkmaya davet ediyoruz."

Avrupa Genelindeki Camilerde 'Kudüs ' Hutbesi
Öte yandan başta İsviçre'nin Basel şehrindeki Said-i Nursi Camii olmak üzere Avrupa'nın farklı ülkelerinde faaliyet yürüten Vakıf ve Derneklerin bünyesindeki Mescitlerde, El Gazali Cami'inde irad edilen hutbenin aynısının irad edildiği öğrenildi. (Basri Özmen-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir