• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kadir gecesinin ibadetle geçirilmesi büyük bir kazançtır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday yaptığı yazılı basın açıklamasında, Kadir gecesinin gecelerin en feyizlisi bereketlisi olduğunu belirterek, bu gecenin ibadetle geçirilmesinin büyük bir kazanç olduğunu vurguladı.

Kur'an-ı Kerim'in, Ramazan ayında Kadir gecesinde indiğini ifade eden Müftü Özbuğday, "Kur'an-ı Kerim'in bu gecede inmesi, bu gecenin bin aydan daha hayırlı olması, Cenab-ı hakk'ın, ezelde takdir ettiği şeylerden bir yıllık olayların, ana kitaptan alınarak, görevli meleklere bildirdiği gece olması sebebiyle de Kadir gecesi üstün bir değer taşımaktadır.
Büyük melek Cebrail'in (a.s.), diğer meleklerle bu gece yeryüzüne inerek Allah'a ibadet eden kulları selamlamaları ve bu gecenin tan yeri ağarana kadar selam ve esenlik olması da ilahi rahmetin çok. güzel bir tecellisidir" dedi.


Rasulullah'ın (sav) "Kim faziletine inanarak ve sevabını umarak Kadir gecesini ibadetle geçirirse, geçmiş günahları bağışlanır."(Buhari, Teravih,2) şeklindeki hadisini hatırlatan Müftü Özbuğday, bu gecenin nasıl ihya edileceğiyle ilgili olarak şu bilgileri verdi: "Kadir gecesine mahsus bir ibadet yoktur. Ancak bu geceyi namaz kılmak, Kur'an-ı Kerim okumak tevbe ve istiğfarda bulunmak, dua etmek suretiyle ihya etmek uygun olur. Üzerinde namaz borcu olanlar -hiç olmazsa bir günlük- kaza namazı kılabilirler. Böylece, hem namaz borçlarından bir kısmını ödemiş, hem de geceyi ihya etmiş olurlar. Namaz horcu olmayanların ise nafile namaz kılmaları, sevap kazanmaya ve geceyi değerlendirmeye vesile olur.

Ayrıca bu gecede okunabilecek bir duayı da Peygamberimiz (sav), eşi Hz. Aişe'ye (ra) öğretmiştir. Hz. Aişe (ra), bunu şöyle anlatır: Hz. Peygamber'e dedim ki:"Ey Allah'ın Resulü, Kadir gecesine rastlarsam nasıl dua edeyim?" Peygamberimiz (sav): "Allah'ım sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet" diye dua et buyurdu."(Tirmizi, Deavat,85)

Müftü Özbuğday son olarak tüm Müslümanların Kadir Gecesini tebrik ederek bu gecenin hayırlara vesile olmasını diledi. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir