• DOLAR 32.439
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2478.785
  • ...
Paris`te Müslümanlar Kudüs`ün özgürlüğü için toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
PARİS - Dünya Kudüs Günü, dünyanın birçok yerinde farklı etkinliklerle ihya ediliyor. Bu amaçla Paris`te yaşayan müslümanlar, bir araya geldi.

El Kadir Cemiyeti tarafından yapılan etkinlikte, Paris`te bulunan müslümanlar Ramazan ayında, aşırı sıcağa rağmen Dünya Kudüs Günü için bir araya geldi. Kudüs müftüsünün davet edildiği etkinliğe, Fransa devleti vize vermezken, Kudüs Müftüsünün kırmızı listede olduğunu ve Fransa`ya giriş yasağının olduğunu etkinliği düzenleyenlere belirttiği öğrenildi.

Etkinlik Paris`in göbeğinde, Eyfel Kulesinin yakınında bulunan Trocadero Meydanı`nda gerçekleşti.

Etkinlikte Direniş Eylem Cephesi Başkanı Sayeed İmaeddin Hamruni bir konuşma yaptı. Hamrouni konuşmasında,``Bugün Filistinli kardeşlerimizle olduğumu göstermek için buradayız. Filistin toprakları bir gerçektir, ve oranın sahipleri Filistinlilerdir. İngiliz ve Fransızların yardımıyla, Filistin`i işgal etmeye gelen siyonistlerden önce orada Filistin halkı vardı, bu halk arapdı ve bunlar Müslümandı, Hıristiyandı ve Yahudi dahi vardı. Bugün insan haklarından söz etmek için buradayız, bu haklar Filistin`de geçersizdir. Bugün dünyada tek terörist ve tek katil, siyonistlerdir. Evet değerli kardeş ve bacılar,bugün bizi bölmeye çalıştılar, arap dünyası katliam yaşıyor. Bugün Suriye şehit, Irak şehit, Pakistan şehit, her yerde Mısır`da, Tunus`da, Libya`da müslüman kanı akıyor. Çünkü siyonist düşman, müslümanların birbirlerini öldürmelerini istiyor, istiyorki bugün İslam Fransa`da belirgin olmasın. Bugün müslüman bayanın Fransa`da müslüman olması yasaklanıyor. Müslüman Fransız bayana başörtü takması yasaklanıyor ve bu Filistinlilere yapılan baskı gibidir.``dedi.

Bahrunu, konuşmasının devamında İmam Humeyni`den bahsetti,``Evet bu adam 1979 yılında değil, 1946 yılında Siyonistlere karşı Müslüman birliğine çağrı yaptı. Filistin direnişini desteklemeye çağrı yaptı. Evet müslümanız ve direnişden yanayız,``dedi.
Konuşmasında Şii-Sünni düşmanlığına değinen Bahruni,``Bizi Şii-Sünni olarak bölmek istediler, Arap ve Kabil olarak bölmek istediler, Türk va Farsi olarak bölmek istediler. Ancak hepimiz insanız, hepimiz müslümanız ve hepimiz Filistin, Irak, Suriye, Lübnan, Pakistan, Türkiye, Mısır, Tunus, Libya vatandaşlarıyız, o topraklara aitiz. Müslümanız, herşeyden önce o toprakların sakinleriyiz. Zenginlikleimiz siyonistlerin elleri arasına bırakmamalıyız. 1979 yılında dünyada ilk Filistin büyük elçiliğini Tahran`da açan İmam Humeyni, İran halkına seslenerek,`Bugün Tahran, yarın Filistin`dir. Filistine giden yol Irak`tan geçiyor,` demişti. İmam Humeyni, İran halkını yardımsever bir halk haline getirdi, Filistin`e tüm canını veren bir toplum oluşturdu. Bizlerde bu çağrıya uyarak , Tunuslusuyla, Fransızıyla, Lübnanlısıyla, Pakistanlısıyla ve başka ırka mensup insanlarla, Filistin`e destek vermek için buradayız,``dedi.

Konuşma esnasında Müslümanlar, tekbir ve salavat getirmenin yanı sıra, ``Yaşasın Filistin``, ``Yaşasın Kudüs``, ``Yaşa İmam Humeyni``, ``İsrail`e Ölüm``, ``Amerika`ya Ölüm`` diye sloganlar attı.

Etkinliğini bitmesinden sonra Müslümanlar sessizce dağıldı.

kUDÜS GÜNÜ BİRLİĞİ MECBURİ KILIYOR
Etkinlikten sonra Direniş Eylem Cephesi Başkanı Seyyid İmaeddin el Hamruni İLKHA`nın sorularını yanıtladı.

Sizi tanıyabilir miyiz?
Seyyid İmaeddin el Hamruni. Direniş Eylem Cephesi üyesiyim. Bugün İmam Humeyninin bize bıraktığı Kudüs Günü`nde, Filistini anmak için buradayız.

Ne kadar zamandır bu etkinliği düzenliyorsunuz?
El Hamruni: Otuz yıldır, yani İmam Humeyni`nin çağrı yaptığı günden beri. Zira bu dini, milli hakkımızdır. Tüm Müslüman toplum Şii-Sünni, Arap-Kürt, Arap-Kabil Pers-Türk olarak bölünmek istenilmesine rağmen birleşiyor. Bizi bölmeye çalışıyorlar, fakat Kudüs Günü birlik ve beraberliğin mecbur olduğunu gösteriyor. Arap olarak, müslüman olarak birlik olmalıyız. Arap,Türk,Kürt,Farsi olarak Filistin için birlik olmalıyız. Zira Filistin sorunu tüm sorunların kalbindedir. Ve tüm dünya Yahudilerine mesaj veriyoruzki, bizim size bir düşmanlığımız yok, ancak biz işgalcilere karşıyız.

İmam Humeyni bir Şii`idi, Sünni ve Şiiler arasında bir birlik oluşturdu ve Sünni olan Filistin için bir gün belirledi. Sizce bu birlik halen devam ediyor mu ve devam etmesi için neler yapmalıyız?

El Hamruni : Evet, bu birlik devam ediyor. Müslüman halkın yüzde 99`u birlik içinde.
İmam`ın kurduğu birlik bugün bir gerçek olarak devam ediyor. Irak`ta müslümanlar birlik, İran`da Şii yok, Sünni yok müslümanlar var ve birlikler, Türkiye`de birlik içinde Müslümanlar var. Yani bu birlik bugün daha güçlü bir halde. Bu hayali bir birlik değil. İmam Humeyni Filistin`i kurtarmak için birlik olmamızı istedi. Lübnan`da direniş Şii bir direniş değil Lübnan direnişidir.Türkiye`de direniş İslami bir direniştir.
Bu Ramazan ayının son Cuma gününde Filistin için bir araya gelen herkese teşekkür ediyorum. Şehitler için, birlik ve beraberlik içinde olmamız için dua edelim.


Daha sonra halk olaysız bir şekilde dağıldı.(Enes Suiçer/Ammar uslu-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir