• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Kanla alınan yerler parayla satılmaz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Yaptığı hayır faaliyetleriyle halkın teveccühünü kazanan İkra Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, bu yılın Ramazan ayında verilen son iftar yemeğinde Kudüs davası ve Mısır darbesine dikkat çekti.

 

Yoğun bir katılımın olduğu iftar programında konuşan İkra Der Genel Başkan yardımcısı Zeki Aras, Kudüs'ün tarihçesini ve Kudüs'ün Müslümanlar açısından önemini anlatan bir konuşma yaptı.

 

Kudüs'ün tıpkı Hz. İbrahim gibi tevhidi simgelediğini ifade eden Aras, Kudüs şehrinin vahye dayalı tüm semavi dinler tarafından kutsal kabul edildiğini ve tüm semavi dinlerin orayı elde etmek için savaştığını söyledi.

 

Kudüs tarihinden kısa kesitler sunan Aras sözlerini şöyle sürdürdü: "19 Mayıs 1901 tarihinde eski bir gazeteci olan Thedor Herzl'in Filistin'de toprak almak karşılığında Osmanlının tüm borçlarını Avrupa borsası tarafından ödeneceğini söylemesi üzerine 2.Abdülhamit'in "Kanla alınan yerler parayla satılmaz" cevabı tarihe altın harflerle yazılmıştır. Abdülhamit'in birgün gelir bu Yahudiler ümmetin başına bela olur endişesiyle satmadığı topraklar ne yazık ki, şimdi Yahudilerin necis ayakları altında işgal edilmektedir."

 

Daha sonra Filistin tarihinde bir dönüm noktası olan HAMAS hareketinin ve öncülerinin yaptıkları mücadeleden söz eden Aras, Kudüs konulu sohbeti için mikrofonu Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Sözcüsü Hasan Şenol'a bıraktı. Şenol konuşmasında Müslümanların her dönem kendilerine bir sembol belirlediklerini ve bu sembol için sürekli bedel ödeyip can verdiklerini ifade ederek, işte tarihte de günümüzde de Müslümanlar için her zaman bir sembol ve şiar olmuş Kudüs ve Mescid-i Aksa yine bedel istiyor temsil ettiği İslam için ölmeyi öldürülmeyi istiyor. Ve Müslümanlarda bundan asla çekinmeden bıkmadan ve usanmadan devam ediyor" şeklinde konuştu.  (Fethullah Özsoy - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir