• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
İzmirliler Filistin ve Mısır özgürlüğü için toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - Peygamber Sevdalıları Platformu, Dünya Kudüs Günü münasebetiyle basın açkılaması yaptı. Konak Meydan Camiinin önünde düzenlenen basın açıklamasında hem Kudüs`ün, hem de Mısır`ın özgürlüğüne kavuşması istendi.
 
Peygamber Sevdalıları Platformu adına açıklamayı okuyan Hacı Şani, "Bizler Filistin, Mısır ve tüm dünya Müslümanlarının yanında olduğumuzu ve zalimlere karşı sürekli bir mücadele içerisinde olacağımızı buradan tekrar ilan ediyoruz. Çağdaş nemrutlar ve firavunlarla mücadele ancak ümmetin vahdetiyle olur. Bugün onları en fazla sıkıntıya sokan ve perişan eden şey ümmetin birliğidir, uyanışıdır. Ve bugün onları en fazla azgınlaştıran ve cesaretlendiren şey de ümmetin ihtilafı ve acziyetidir. Bizler Kudüs, Filistin ve Mısır`ın özgürlüğü için burada toplandık. Ancak bugün esaret ve işgal altında olan sadece Kudüs ve Filistin değildir, tüm İslam coğrafyasıdır. Yeryüzünde akan kan Müslüman kanıdır, bizim kanımızdır. Ve bu cinayetin tetikçisi işgalci Siyonist İsrail`dir, ABD`dir, İngiltere`dir ve İslam ümmetinin başına musallat olan kukla rejimlerdir. Bu müstekbir güçler İslam alemini düşman ilan etmişlerdir. Bizler de Peygamber sevdalıları olarak bu müstekbirleri, bu canileri buradan, Konak meydanından düşman ilan ediyoruz" dedi.
 
Açıklama esnasında yer yer `Darbeye Hayır, Mursiye Evet` , `Seyyid`e, El Benna`ya, Selam olsun İhvan`a` gibi sloganlar atılırken, Konak Meydanı adeta tekbir sesleriyle inledi.
 
Açıklamadan sonra Mısır`da cunta tarafından katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazı Cemil Genç Hoca kıldırdı. Kalabalık yapılan duanın ardından sessizce dağıldı. (Yunus Şani - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir