• DOLAR 32.577
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2438.444
  • ...
`Dünya Kudüs Günü kararlılık günüdür`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Mustazaflar Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi Dünya Kudüs Günü nedeniyle Paşa Camisi önünde basın açıklaması düzenledi. Basın açıklaması okunurken tekbir getirilip İsrail ve Amerika aleyhine sloganlar atıldı.
 
Açıklamayı okuyan Mustazaflar Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi sekreteri Adem Sarıkuş, 1979`dan beri Ramazan ayının son Cumasının tüm dünya Müslümanları tarafından Dünya Kudüs Günü olarak kutlandığını hatırlatarak, Dünya Kudüs Gününün Filistin halkının yalnız bırakılmaması ve Siyonist İsrail`i işgal ettiği İslam topraklarından defetmek için kararlılık gösterme günü olduğunu vurguladı.
 
Filistin sorununun sadece Filistinli Müslümanların sorunu olmadığına dikkat çeken Sarıkuş, İsrail`e karşı direnmenin imani, İslami ve insani bir sorumluluk olduğunu ifade ederek, "Tüm dünyaya sesleniyoruz, İsrail sadece Ortadoğu`nun değil, tüm dünyanın başına bela olmuş bir tümördür. Bu tümör var oldukça İslam ümmeti ve insanlık rahat yüzü görmeyecektir.Dünya Kudüs Gününden çıkarmamız gereken en önemli ders şudur: İsrail bütün gücünü ümmetin parçalanmışlığından almaktadır" diye konuştu.
 
Filistin halkına selam gönderen Sarıkuş, "Kudüs`ü yılda sadece bir gün değil, Kudüs özgürlüğüne kavuşuncaya kadar hayatımızın bir parçası görüp sürekli gündem haline getirmeliyiz" dedi.
 
Basın açıklamasının okunmasının ardından grup sessizce dağıldı. (Osman Gülebak, M.Emin Polat - İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir