• DOLAR 32.592
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2423.248
  • ...
Çınar Şefkat Der Mısır'daki darbecileri lanetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Çınar Şefkat Der yaptığı yazılı açıklamayla Mısır'da meşru yönetime karşı yapılan askeri darbeyi lanetledi.

 

"Başta ABD ve diğer batılı devletlerin açık ve aleni olan bu darbeye darbe diyememeleri ve gizlice desteklemeleri de, ikiyüzlülüklerini ve sahtekarlıklarını bütün çıplaklığıyla gözler önüne sermiştir" denilen açıklamada, "Mısır halkının iradesine pervasızca yapılan bu müdahale ile "demokrasi ve halkın iradesine saygı" diye nutuk atanların çıkarları söz konusu olunca nasıl kutsallaştırdıkları bu değerlerini ayaklar altına aldıklarını ibretle seyrediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

 

Darbeyi destekleyen Arap rejimlerinin eleştirildiği açıklamada, "Batının uşaklığını yapan ve hakim oldukları ülkelerin kaynaklarını başta ABD olmak üzere batılı emperyalist güçlere peşkeş çeken gerici Arap rejimlerinin, darbeyi alenen destekleyip alkışlamaları ve darbecileri tebrik etmek için sıraya girmeleri ibretlik bir olaydır" ifadeleri kullanıldı.

 

Açıklamanın sonunda, "Mısır'da darbeyi gerçekleştiren başta yeni Firavun katliamcı Sisi olmak üzere, bütün darbecileri ve destekçilerini lanetliyor ve İnanıyoruz ki Şehid Hasan el Bennaların, Seyyid Kutupların, Abdulkadir Udehlerin ve diğer İslam şehitlerinin kanı boşa gitmeyecek ve zaferi getirecektir. Mısır'ın Müslüman halkının en yakın zamanda bu Firavun düzeninden kurtulup hakkettikleri İslami yönetime kavuşmasını Cenab-ı Allah'tan diliyor, Mısır'daki Müslümanların mücadelesini bu vesileyle selamlıyoruz" denildi. (Vedat Aydın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir