• DOLAR 32.588
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2439.192
  • ...
Avrupa Yetim Der`den Karlıova`daki fakirlere yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Dünyanın birçok ülkesinde yaptığı yardım faaliyetleriyle ihtiyaç sahipleri sevindiren Avrupa Yetim-Der, Karlıova`daki fakirleri de unutmadı. Yetim Der tarafından gönderilen yardımlar Karlıova KAR-DER aracılığıyla ilçedeki muhtaç ailelere ulaştırıldı.
 
Yardım faaliyetleri ve dernekleri hakkında bilgi veren Yetim Der Üyelerinden Hüseyin Ayaz, Yetim Der`in Almanya merkezli olarak kurulduğunu, yardım faaliyetlerinin başta Afrika ülkeleri olmak üzere çok sayıda ülkede devam ettiğini belirtti. Ayaz, Yetim Der`in birçok ülkenin yanı sıra Türkiye`nin farklı il ilçelerindeki fakirlere de yardımda bulunduğunu söyledi.
 
``Derneğimizin kardeş aile projesi de vardır``
Ayaz, ``Yetim Der fakir ile zengin arasında köprü vazifesi görüyor. Durumu iyi insanlarımız yardımlarını bize ulaştırırlarsa daha fazla yetim ve muhtaç aileye yardımları ulaştırırız. Yardımlarımız yıl boyunca durmadan dünyanın değişik yerlerine gönüllü kardeşlerimiz tarafından götürülüp yetim ve muhtaçlara bizatihi teslim ediliyor.
 
Ayrıca Kardeş Aile Projemiz vardır. Yardım etmek İsteyen kardeşlerimize bir kardeş aile buluyoruz. Her ay düzenli bir miktar para ödemek kaydıyla yapıyoruz. Bu şekil daha iyi oluyor. Yardım edecek şahsın mutmain olması için karşı tarafla tanıştırıyoruz. Yine faaliyetlerimizden yetim aile edinme ve durumu hali iyi olmayan öğrencilere burs yardımında bulunma gibi yardım faaliyetlerimiz olup devam etmektedir`` dedi. (Bülent Temiz - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir