• DOLAR 32.564
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2431.058
  • ...
Kendi evlerinde hapis hayatı yaşıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Akçakale Fevzi Çakmak Mahallesinde 375 metrekarelik evde ikamet eden görme engelli İbrahim Buzdoğan ve ailesi, kendi tapulu evlerinde adeta ev hapsi yaşıyor. 4 ay önce yanlarındaki arsada yapılan inşaat nedeniyle evlerine gelen yol kapatılan ve böylece dört tarafı kapanan ev adeta açık cezaevine döndü.

 

Her tarafı kapanan evde adeta insanlık dramının yaşandığını ifade eden ev sahibi İbrahim Buzdoğan, tüm yetkililere başvurduğu halde konuyla ilgili dört aydır hiçbir adım atılmadığını söyledi. Buzdoğan, kendi evinde yaşadığı mağduriyeti titrek sözlerle şöyle ifade etti: 4 ay önce yanımızda yapılan inşaat sonucu evimin tek girişi kapatıldı. Buradan tüm yetkililere sesleniyorum gelin mağduriyetimizi görün kendi evimde hapis hayatı yaşıyorum."

 

İbrahim Buzdoğan'ın eşi ise yaşadıkları mağduriyeti şu sözleriyle dile getirdi: "Buradan tüm yetkililere sesleniyorum başbakana kaymakama ve tüm büyüklere Allah için gelin mağduriyetimizi giderin. yeteR artık evimin her tarafı kapatıldı gelin bize yol açın biz hapisteyiz. 4 çocuğum var çocuklarım okula gidemiyor eşim kördür şeker ve tansiyon hastasıdır hastalandığında belimde taşıyorum. Eşim hasta oldu mu götüremiyorum ben 25 senedir bu evde yaşıyorum 2 yıl önce yanımızdaki arsayı alan şahıs yolu kapattı.
4 aydır komşumuzun damından dışarı çıkabiliyoruz. Bu da çocuklarım için çok tehlikeli ikinci çıkış yerimiz yanımızdaki diğer komşumuzun evi. Ev sahipleri burada olmadıkları için bize evlerinin anahtarını verdi oradan çıkıyoruz."

 

Öte yandan evlerinin kapısına gelen yolun kapatılması sonucu evdeki kanalizasyon tıkandığı zaman perişan olduğunu ifade eden Buzdoğan ailesi, elektrik, su faturasının ellerine ulaşmadığını bundan dolayı borçlarını bile bilmediklerini söylüyor. (İbrahim Yılmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir