• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
DABB eğitim seminerleri başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz, Mezitli, Gözne, Çukurova, Yenice gibi belediyelerin meclis üyeleri ve personelinin katıldığı seminerlerin 6 Ağustos tarihinde sona erecek.

 

İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Ekber Asker, Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Doktor Ahmet Asker, Ar-Ge Şube Müdürü Nihat Öztürk ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal, seminerde kendi alanları ile ilgili konularda katılımcılara bilgi verecekler.

 

Seminerin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, 15 yıldır belediye başkanlığı yapmasına rağmen, mevzuatta kendisinin de bilemediği konular olduğunu, bu açıdan bu tür eğitim seminerlerinin büyük faydasını gördüklerini belirtti.

 

İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Ekber Asker, büyükşehir ile ilçe belediyeleri arasındaki yetki sınırları, büyükşehir belediye teşkilatı, belediyelerin görev, yetki ve sorumlulukları ile belediyeler arası hizmet ilişkileri ve koordinasyon konusunda bilgi verdi.

 

Seminerde, 3 Ağustos'ta Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Ahmet Asker, Osmanlıdan Cumhuriyete Belediyecilik konusunda; 4 Ağustos'ta Ar-Ge Şube Müdürü Nihat Öztürk, Elektronik Belge Yönetim Sistemi hakkında; 5 Ağustos'ta ise Mersin Gazeteciler Federasyonu Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Ünal, Yerel Yönetimler ve Medya İlişkileri konusunda katılımcılara bilgi verecek.

 

DABB'nin, KKTC'nin Girne kentinde düzenlediği eğitim semineri 6 Ağustos tarihinde sona erecek. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir