• DOLAR 32.583
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2501.793
  • ...
`Mescid-i Aksa yıkılmadan Kudüs`e sahip çıkalım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Hak ve Özgürlükler Platformu, 1979 yılından beri Ramazan ayının son Cumasında tüm dünya Müslümanları tarafından kutlanan "Dünya Kudüs Günü" ve bölgemizde yaşanan olaylarla ilgili kitlesel basın açıklaması yaptı.

Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde Saat 17.00`de "Mescid-ül Aksa Yıkılmadan, Kudüs`e Sahip Çıkalım" adıyla yapılan basın açıklamasına HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens, Batman İl Başkanı Dr.Aydın Gök, Memur Şube Başkanı M.Şafi Özperk ve STK temsilcileri ile sıcak havaya rağmen aralarında kadınların da bulunduğu kalabalık bir kitle katıldı.
 
"Hamasa selam direnişe devam", "Nice zalimlerin sonunu gördük" ve "Neden hep dökülen Müslüman kanı gibi afişlerin açıldığı basın açıklaması sırasında sık sık "Kahrolsun israil, kahrolsun ABD", "Zalimler için yaşasın cehennem" ve "Mursi`ye selam direnişe devam" gibi sloganlar atıldı.

Ümmetin kurtuluşu ancak vahdetledir
Mustazaflar Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Molla Ramazan Biçer`in Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda basın açıklamasını Mustazaflar Cemiyeti Batman Şube Başkanı Davut Şahin okudu.

Bugünün Ramazan Ayının son Cuması ve Dünya Kudüs Günü olduğunu hatırlatan Şahin, "Bizler burada Dünya Kudüs Günü için toplanmış bulunmaktayız. 1979 yılından beri, yani 34 yıldır, Ramazan ayının son Cuma günü, Dünya Kudüs Günü olarak dünyanın dört bir yanında, tüm dünya Müslümanları tarafından kutlanmaktadır" dedi.

Dünya Kudüs Gününün bayramdan hemen önce kutlanmasına açıklık getiren Şahin, "Bizler bayram yapıyorken Filistin çocuklarının Arş`ı titreten ah u zarları kulaklarımıza gelsin. Belki kalplerimizin rikkatine dokunur diye! Bu vesileyle, ümmet için çarpan kalbimizde kabuk bağlamış Afganistan ve Çeçenistan yaraları tazelensin.
 
Irak, Arakan hatırlansın ve elbette ki Suriye ve Mısırdaki Müslüman kardeşlerimize yapılanlar tekrar tekrar anlatılsın, konuşulsun, Kürdistan da ümmetin yetimi Müslüman Kürd halkının batıl ideolojilere nasıl kurban edildiği konuşulsun dillendirilsin. Hâsılı kelam dünyanın dört bir tarafındaki kardeşlerimize reva görülen mezalim hatırlansın, bilinsin, böylece kalbimizdeki cihad aşkı sönmesin, kalplerimiz dünyaya meyletmesin. Dünya emperyalistlerine, zalimlerine, Nemrut ve Firavunlarına olan öfkemiz azalmasın diye.
 
Çünkü zalimlere karşı merhamet zulümdür" şeklinde konuştu.
Bayrama günler kalmışken İslam ümmetinin şerefi konumunda olan Mescid-i Aksa`yı ve Kudüs`ü unutmadıklarını ve sevinçli günlerde bile Filistinli Müslüman kardeşlerimizin dert ortakları olduklarını duyurduklarına dikkat çeken Şahin, "Mescid-i Aksa yıkılmadan Kudüs`e sahip çıkalım. Filistinli kardeşlerimiz yok olmadan onların çığlıklarını duyalım. Din kardeşlerimizin feryatlarına, bebeklerin iniltilerine, anaların gözyaşlarına duyarsız kalmayalım. Belki bu haykırışlarımız Rabbimizin dergâhında ümmete ve vahdete olan düşkünlüğümüz için delil olur.
 
Zira inanıyoruz ki ümmetin kurtuluşu ancak vahdetle mümkün olur" ifadelerini kullandı.
Dünya Kudüs Gününün Müslümanların hep bir ağızdan, Siyonist israilin varlığına olan öfkesini en gür sesle açığa vurdukları gün olduğuna işaret eden Şahin, "Dünya Kudüs Günü; Yahudi ırkını en asil ırk sayıp, diğer insanları, insan yerine koymayan Siyonist israili, işgal ettiği İslam topraklarından defetmek için kararlılık gösterme günüdür. Çağın Firavunu, Nemrudu olan israile karşı direnmek; biz Müslümanların boynunda imani, İslami ve insani bir mecburiyettir, bir farzdır" dedi.

Filistin Tüm dünya Müslümanlarının ortak derdidir
Şahin açıklamanın devamında, "Bu gerçeği görmezden gelerek Filistin toprakları sadece bombalandığında ortaya atılıp vaveyla koparanlar ve bağnaz ırki taassuplarından dolayı Filistin denilince akıllarına sadece Araplar gelip kinlerinden neredeyse kalpleri hoplayacakmış gibi duranlar şunu çok iyi anlamalıdırlar: Filistin meselesi, sadece Filistinli Müslümanların veya Arapların meselesi değildir. Tüm dünya Müslümanlarının ortak derdidir.
 
Filistin meselesi, Müslüman milletlerin kendi iç hesaplaşmalarından, ırksal ve mezhepsel yaklaşımlardan ve çatışmalardan daha önemlidir. İslamın onur ve şiarları bizim için her şeyden ama her şeyden daha önceliklidir" diye konuştu.
Filistin davasını savunmayı şer`i ve İslami bir vazife bildiklerini ve Peygamberimizin; "Müslümanların sorunlarıyla ilgilenmeden sabahlayan bir kişi Müslümanlardan değildir" hadisini hatırlatan Şahin, "Bu yüzden Filistin`in yanında ve İsrail`in karşısında olmamız elbetteki elzemdir. Çünkü Filistin davası İslam ümmetinin davasıdır" dedi.

Şahin açıklamasının devamında, "Bundan 60-70 sene önce, İslam âleminin tam ortasında devlet kurup, İslam ümmetinin kalbinin üstüne yerleşerek kardeşlerimizin ırzına geçen, kanlarını su gibi akıtan, camileri mezbahaneye çeviren bu Yahudiler; acaba hangi cüretle Filistin`imizi işgal edebildiler? Acaba bizim hangi zaafımızdan faydalandılar? Onlarca Arap ülkesinin arasında, acaba hangi güçle ilk kıblemizi yıkma saldırılarında bulunabiliyorlar ve şehirleri haftalarca bombalayabiliyorlar?" diye sorarak tepki gösterdi.

İsrail kötü huylu bir tümördür
Dünyaya seslenen ve İsrail`in sadece Ortadoğu`ya değil, bütün dünyanın başına bela olmuş kötü huylu bir tümör olduğunu belirten Şahin, "Kanser bile İsrail kadar tehlikeli değildir. O yüzden israil yok edilmelidir. Onun fitne çıkaran dili ve gasıp eli kesilmelidir. Dünyanın huzuru ve ıslahı için dünyanın kangreni, kanseri ve baş belası israil yok edilince; yeryüzünün halkları, işte o zaman nasıl ferah bir nefes aldıklarını göreceklerdir" ifadelerini kullandı.

İsrail`in bütün cüretini Müslümanlar arasında vahdetin olmamasından aldığını dile getiren Şahin, "Bizi daima bölük pörçük halde tutmak için aramızda sürekli fitneler çıkarmaktadır. Dünyadaki bütün fitneleri çıkaranlar Yahudilerdir" dedi.

Dünya Kudüs Günü vesilesiyle Dünya Müslümanlarının birlik ve dayanışmasının sağlanması gerektiğini kaydeden Şahin, "Bu çağrımız; Siyonist rejimi ve Amerika başta olmak üzere Batı`lı güçlerin Müslümanlar üzerindeki çıkarlarını bozmak içindir. Müslüman milletler, Amerika ve Siyonist israil`in aramızda tefrika çıkarmaya dair komploları karşısında uyanık olmalıdır." uyarısında bulundu.

Zalimler için yaşasın cehennem
Yakın bölgemizde cereyan eden olaylara Suriye, Mısır ve Arakan`a değinen Şahin, "Suriye`de yaşanan son gelişmeler kaygı verici bir boyuta ulaşmıştır. Kesin olarak beklentimiz şudur; Zalim Baas rejimi ve diktatör Esed devrilmelidir. Suriye`deki fitneyi bitirecek ve oradaki her inanç ve düşünceden insanların huzur içerisinde yaşayabilecekleri bir ortamı sağlayacak tek çözüm; İslami bir yönetimin oluşturulmasıdır. Zulüm gören her halk gibi Suriye halkının da zulme karşı direnme hakkı vardır. Bu mesele özelde Suriye halkının meselesi olmakla birlikte, aynı zamanda İslam ümmetinin bir meselesidir." şeklinde konuştu.

Mısır`da meşru Cumhurbaşkanı Mursi`nin, haince komplolarla devrilmesini kınadıklarını belirten Şahin, "Mısır`da halkın kendi öz iradesiyle, bütün dünyanın gözleri önünde şeffaf bir seçimle iktidara getirdiği İhvan-ı Müslimin ve Muhammed Mursi`nin, haince komplolarla askeri cunta tarafından devrilmesini burada bir daha nefretle kınıyor ve zalimler için yaşasın cehennem diyoruz. Ümid varız ki; Yüce Rabbimiz Mısırdaki İslami halk direnişini eninde sonunda galip kılarak, tüm dünya Müslümanlarının yüzünü aydın kılacaktır. Buradan bir kez daha Mursi yönetimine, İhvana, şehitlerine selam ve muhabbetlerimizi yolluyor ve mücadelelerinde Rabbimizden muvaffakiyetler diliyoruz." dedi.

Arakanlı Müslümalara yapılan zulümlere işaret eden Şahin, "Dünya Kudüs Gününde canımızı yakan bir diğer yangınsa Arakan`lı Müslümanlara yapılan soykırımdır. 30 yıldan bu yana Arakanlı Müslümanları hedef alan şiddet olaylarında Myanmar ordusunun ve hükümetinin azınlık olan Müslümanlara karşı giriştikleri cinayet, tecavüz, göçe zorlama, soykırım ve katliam had safhaya ulaştı. Arakan Müslümanlarına yönelik gerçekleştirilen katliamlara uluslararası toplumun, insan hakları savunucularının sessiz kalması, bu katliamların hayvan ve bitkilere şefkat ve merhamet gösteren Budistlerin elleriyle yapılıyor olması ve Batı dünyasının seyirci kalması, iki yüzlülüklerinin ve insan hakları iddialarında sahtekâr olduklarının delilidir." şeklinde tepki gösterdi.

Şahin açıklamasının sonunda Ramazan ve kadir gecesine değinerek, Bu geceler, bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini barındıran gecelerdir. Bu mübarek gecelerde İslam ümmetinin vahdeti ve israilin yok olması için çokça dua edelim. Allah-u Teâlâ şimdiden dualarınızı, oruçlarınızı ve Kadir Gecenizi kabül ve mübarek eylesin. En kısa zamanda bu zulümlerden kurtulmak temennisi ile hepinizi Allah`a emanet ediyoruz." dedi.

Basın açıklaması Kur`an Nesli Platformu Başkanı Mehmet Ali Altun`un okuduğu dua ile sona erdi.
"Mescid-ül Aksa Yıkılmadan, Kudüs`e Sahip Çıkalım" adıyla yapılan etkinlik, Kur`an Nesli Platformu Başkanı Mehmet Ali Altun`un yaptığı dua, getirilen tekbir, tehlil ve sloganlar ile sona erdi.

Basın açıklamasının sonunda 3 Ağustos Cumartesi Karşıyaka Mahallesi Cumhuriyet Lisesi yanındaki parkta Saat:21.00`da Yatsı Namazı ile başlayacak olan saat:02.00`da sona erecek "Kadir Gecesinde Mısır halkıyla manevi buluşma" adlı programın duyurusu yapılarak katılımcılar davet edildi.
(M.Fatih Akgül, M.Enes İmir, Hamza Kaya-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir