• DOLAR 32.515
  • EURO 34.61
  • ALTIN 2492.221
  • ...
Peygamber Sevdalılarından Kadir Gecesi mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Peygamber Sevdalıları Van İl Koordinatörlüğü, bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kadir Süresinin hatırlatıldığı açıklamada, Allah-u Teâlâ`nın Ümmeti Muhammed için özel gün ve geceler ile ayları tahsis ettiği ifade edildi.
 
Bu özel gün ve gecelerin Müslümanlar için ahiret ticaretinin yapıldığı pazarlar hükmünde olduğu kaydedilen açıklamada, "İçinde bulunduğumuz bu Ramazan ayı ise diğer aylara nazaran, gecesiyle gündüzüyle her anıyla bir rahmet, bereket ve mağfiret ayıdır. `Başı rahmet ortası mağfiret sonu ise cehennemden azad olmadır` diye buyurmuştur Efendimiz Aleyhisselatu Vesselam. `Sonu cehennemden kurtuluş` olan Ramazan ayının son günlerini idrak etmekteyiz. Öncelikle biz içinde Kadir Gecesi olan bu günlerin hakkıyla kıymetini bilip değerlendiren ve bu günleri kendisine daha çok yaklaşmamıza vesile kılması için yüce Allah`tan yardım diliyoruz" denildi.
 
"Mustazaf Müslümanlar için dua edelim"
Açıklamanın devamında, "Müslümanların böyle bir geceyi Allah ı çokça zikretmek, varsa kaza namazları kılmak, yoksa sünnet ve nafile namazlar kılmak, Resulullah`ın (sav) ömrümüzde bir defa dahi olsa kılınmasını tavsiye ettiği Tesbihat namazını ikame etmek, Allah`ın Kelamı olan Kur`an ile haşir neşir olmak, başta Mısır, Suriye, Arakan, Afganistan olmak üzere dünyanın dört bir tarafında ezilen mazlum Mustazaf Müslümanlar için dua edip, zaferleri için Allah`tan yardım dileyerek gecemizi ihya edelim." tavsiyesinde bulunuldu.
 
"Geceyi uyku ile geçirmeyin"
Açıklamanın sonunda ise, "Günahların normalleştiği, zulümlerin arttığı ve Müslümanların öz yurdunda garip kaldığı bu dönemde ayette de buyrulduğu gibi `bin aydan daha hayırlı` olan Kadir Gecesini Müslümanların uykuyla değil de Allah`a ibadet ve yakarışla geçirmesi, bu sıkıntıların giderilmesi için şüphesiz daha hayırlıdır. Bu nedenle tüm kardeşlerimizi Allah`a ibadet etmeye O`na yakarmaya davet ediyoruz" denilerek, Kadir Gecesini tüm İslam âlemine hayırlar getirmesi temennisinde bulunuldu. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir