• DOLAR 32.627
  • EURO 34.865
  • ALTIN 2493.864
  • ...
Silivri`ye gideceklere kötü haber
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve İl Jandarma Alay Komutanı birlikte basın açıklaması yaparak, 5 Ağustos`ta Ergenekon ile ilgili karar duruşmasına toplanma çağrılarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
 
Vali Mutlu konuyla ilgili şunları kaydetti: "Bu günlerde ülkemizde ve şehrimizde hepimizin ihtiyacı olan huzuru koruma anlamında ortaklaşmayı diliyorum. Pazartesi günü Silivri`de yapılacak duruşma esnasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması dileğimiz ve arzumuzdur. Vatandaşlarımızın da bu konuda destek olacağına inanıyorum. İzleyici olarak sadece vatandaşlarımız değil, sanık yakınları da duruşma salonuna alınmayacaktır. Bu karar mahkeme heyetinin vermiş olduğu bir karardır. Bu kararı uygulamak için önlemlerimizi alıyoruz. Amacımız İstanbul içinden ve dışından gelecek olan vatandaşlarımızın alınmayacağını bildikleri halde Silivri`ye gelmemelerini sağlamaktır."
 
"Halkımız kargaşaya fırsat vermesin"
Hüseyin Avni Mutlu, basın açıklamasının ardından soruları yanıtladı. Vali Mutlu, ne gibi güvenlik önlemlerinin alınacağının sorulması üzerine, "Mahkeme heyetinin verdiği karar doğrultusunda 2911 sayılı yasada toplantıların nerelerde yapılabileceği açıkça belirtilmektedir. Bu tavsiyelerimize ve uyarılarımıza rağmen orada oluşacak toplanmalar bu yasayı ihlal eder. Mahkemelerin güvenliğini sağlamak jandarmamızın görevidir. Jandarma kuvvetlerimiz yetkileri doğrultusunda her türlü önlemi almak için hazırlık yapacaklardır. Vatandaşlarımız tavsiyelerimize uyarsa, herhangi bir yasa ihlali olmamış olur ve kargaşaya fırsat verilmez" dedi. (Erkan Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir