• DOLAR 32.572
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2424.65
  • ...
İsrail Küstahlığını Müslümanların dağınıklığından alıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP-Dünya Kudüs Günü nedeniyle Kudüs'e Vefa Platformu Cuma Namazından sonra, Balıklıparkı'nda kitlesel bir basın açıklaması düzenledi.Yapılan açıklamaya kadın erkek, yaşlı genç yüzlerce kişi katıldı.

Sık sık İsrail ve ABD aleyhine sloganların atıldığı basın açıklaması Kur'anı Kerim tilavetiyle başladı. Basın açıklamasını okuyan Kudüs'e Vefa Platformu dönem sözcüsü Rahmet-Der Başkanı Mehmet Nakşi Erat, Dünya Kudüs günün, Müslümanların hep bir ağızdan Siyonist İsrail'in varlığına olan öfkenin en gür sesle açığa çıkan bir gün olduğunu belirterek, "Çağın Firavunu, Nemrud'u olan İsrail'e karşı direnmek; Biz Müslümanların boynunda imani, İslami ve insani bir mecburiyettir." dedi.

Filistin meselesinin sadece Filistinli Müslümanların veya Arapların meselesi olmayıp, tüm dünya Müslümanlarının ortak derdi olduğunu vurgulayan Erat, "Kudüs'ün özgürlüğü ümmetin özgürlüğüdür." İfadelerini kullandı.

Erat, İsrail'in yok olması gerektiğini vurgulayarak: "Terör Devleti İsrail sadece Ortadoğu'ya değil, bütün dünyanın başına bela olmuş kötü huylu bir tümördür. Kanser bile İsrail kadar tehlikeli değildir. O yüzden İsrail yok olmalıdır."dedi.

İsrail'in küstahça davranmasının nedeninin Müslümanların dağınıklığı olduğunu ifade eden Erat, "İsrail'in bütün cüretini Müslümanlar arasında vahdetin, yani birlikteliğin olmamasından aldığı ve daima Müslümanları bölük pörçük halde tutmak için sürekli fitneler çıkardığı, hepimizin ve hepinizin malumudur. Ey Muhammed Ümmeti! Allah için artık İsrail'i lanetlemekle yetinmeyin! Gayretinizi arttırın, bir şeyler yapın! Filistin'in mazlumları, ümmetin suskunluğunu Allah'a şikayet ediyorlar." dedi.

Tek kurtuluş yolunun Müslümanların birlikteliği olduğunu belirten Erat, " Suriye'de, Irak'ta, Afganistan'da, Çeçenistan'da, Pakistan'da, Bangledeş'te, Arakan'da, Doğu Türkistan'da, Sudan'da, Somali'de, Libya'da, Tunus'ta ve Mısır'da yaşanan zulümler bir kez daha göstermiştir ki Müslümanlar ancak birlikte hareket ederek kurtuluşa erebilirler."dedi.(Şefik Mert-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir