• DOLAR 32.369
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.405
  • ...
TOKAD, Mevsimlik Tarım İşçileriyle İftarda Buluşmaya devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
TOKAT- Tokat Toplumsal Dayanışma, Kültür ve Sosyal Araştırmalar Derneği,(TOKAD) Tokat-Kazova`da çalışan mevsimlik tarım işçileriyle iftar programlarında bir araya gelmeye devam ediyor. ikinci iftar programında Eğitim İlke-Sen yöneticileri de katıldı.
 
Bulundukları bölgede elektrik çekilmediğini söyleyen mevsimlik tarım işçileri, bazı şehirlerde toplu hizmet alanlarının yapıldığını ama burada böyle bir alt yapının olmadığını belirttiler.
 
Sağlık taramasının olmamasını eleştiren Eğitim İlke-Sen MYK üyesi Yunus Akkoç, bu hususu basın yoluyla paylaştıklarını ancak herhangi bir adım atılmadığı ifade etti.
 
TOKAD yöneticilerinden Mustafa Kıyak, alt yapının ihmal edilmesinin kabul edilemez olduğunu, su, sağlık, temizlik alanlarında derhal gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.
 
Kadın ve çocukların özellikle temizlik ve sağlık alanındaki eksikliklerden etkilendiklerini belirten mevsimlik tarım işçileri, herhangi bir iş güvencesi olmadan çalıştıklarını dile getirdiler.
 
Sigortasız ve güvencesiz koşullarda düşük ücretlerle çalışmanın adaletle bağdaşmadığını söyleyen Sedat Özer, bu meselenin ülke gündeminin ilk sıralarına taşınması gerektiğinin altını çizdi.
 
Allah`ın Müslümanları kardeş kıldığını belirten Eğitim İlke-Sen yöneticilerinden Şinasi Uludoğan, kardeşlerin zorluklar karşısında dayanışması gerektiğini vurguladı.
 
Yeni dostlukların gerçekleşmesine vesile olan iftar, çay sohbetiyle tamamlandı. (Osman İçli-İLKHA)

 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir