• DOLAR 32.557
  • EURO 34.921
  • ALTIN 2427.115
  • ...
Hatay'da MOBESE için protokol imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HATAY-Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) Projesi kapsamında, Sanayi Sitesi başta olmak üzere Reyhanlı, Altınözü, Yayladağı, Kumlu, Kırıkhan, Belen, Samandağ ve Hassa ilçelerimizde kurulacak olan MOBESE sisteminin protokolü imzalandı.

 

Bu kapsamda il ve ilçe merkezlerindeki 165 noktaya 338 sabit, 122 hareketli ve 39 Plaka Tanıma Sistemi kamerası yerleştirilecek. Yayladağı ve Samandağ ilçe merkezlerine ise prefabrik gözlem ünitesi yapılacak.

 

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi'nin amacının; asayiş ve güvenliğe katkı sağlamak, trafik akış ve yoğunluğunu izlemek, elde edilen görüntüleri değerlendirerek olabilecek olumsuzluklara karşı hızlı ve etkin ek tedbirler geliştirmek, gerçekleşen olayların çözümüne yönelik geriye dönük kayıtları araştırarak incelemek ve hukuki delilleri temin etmek, trafik kameraları ve görüntü işleme sistemleri aracılığıyla plakaların Emniyet Bilgi Sistemi'nden sorgulanarak çalıntı olup olmadığını belirlemek, toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde polis-halk ilişkilerini zedelemeden yasadışı olayları önlemek ve toplulukların provokasyona yönlendirilmelerine engel olmak gibi uygulamalar olduğunu kaydetti. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir