• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2324.852
  • ...
Hizmet Verilmeyen Köylüler Yolu Kapattı - Video
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır`a 50 kilometre uzaklıkta bulunan Develi Köyü sakinleri, civardaki mezra ve köy yollarının yapıldığını fakat kendi köy yollarının yapılmadığını iddia ederek, özel bir şirkete ait araçları ve çalışanların köy yoluna girmelerini engellediler. Olay yerine gelen jandarma eylemin bitirilmesi için köylüleri ikna etmeye çalıştı.
 
Ergani`ye bağlı Develi Köyü sakinlerinden Mehmet Yaman, köylerinde 30 hanenin olduğunu ve yaptıkları eylemin amacının köy yolunun yapılması olduğunu ifade etti.
 
Ergani`ye bağlı bütün köy yolların yapıldığını ifade eden Yaman, "Bizim köyden Şanlıurfa`ya bağlı olan Karabucak yoluna kadar yollar yapılmış. Yine bizim köyümüzden sonra gelen iki mezranın yolu da yapılıyor şu anda. Fakat bizim 5 kilometrelik yol arada kalmış, o da yapılmıyor. Köyümüzün yolu yapılmadığı müddetçe yasal zeminde haklarımızı arayacağız" dedi.
 
Köylerine hiçbir hizmet yapılmadığını ifade eden Yaman, "1990 yıllardan beri yetkililer gelip bize, `siz dindarsının`, `sizin burada yeriniz yok` diyerek hizmet getirmeyeceklerini ifade ettiler" şeklinde belirtti.
 
Yaklaşık bir ay önce Kaymazlı ve Avrênj köyleri arası bin 800 metrelik yolun sonradan projeye alındığını ifade eden Yaman, "Biz o zaman tepki gösterdik kesinlikle yolun yapılmasına izin vermeyeceğiz dedik. O zaman da yetkililer bu iki yol arasını yapmaktan vazgeçtiler. Şimdi de gelmişler köyümüzden Şanlıurfa`ya bağlanan yolunu yapıyorlar, bizden de Kaymazlı ve Avrênj köyüne kadar olan yolu yapıyorlar, fakat bizim köyümüzden Ergani`ye bağlanan Doğan köyüne kadar olan 5 kilometrelik yolu yapmıyorlar" şeklinde konuştu.
 
Yetkililerden sorunlarının çözülmesini isteyen bir başka köylü Salim Yaman ise, "Biz eylemimizde kararlıyız. Kesinlikle bu eylemimizi bırakmayacağız. Ödenek gelirse yapacağız diyerek bizi kandırmaya çalışıyorlar. Bundan önce de bizi kandırdılar" dedi.
 
Doğan köyü ve kendi köyleri arasında bulunan yolu bırakıp 2 km.lik bir yolu yaptıklarını ifade eden Yaman, "Çocuklarımızın okula gittiği yolu yapmıyorlar. Yol üzerinde bazı yerlerde kışın bataklık oluşmakta ve biz de bu şartlarda hayvanlarımız için saman sırtımızda taşımaktayız. Bizimle kimse ilgilenmiyor. Üstelik bazı il encümenleri de her fırsatta gelip siz dindar olduğunuz için size hizmet vermiyoruz, diyordu" ifadelerini kullandı.
 
Olay yerine gelen askeri heyetin köylülerin yollarının da yapılacağı sözünü vermesinden sonra eylem sona erdi. (M.Sait Adiyaman/ Hüseyin Yalçın - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir