• DOLAR 32.538
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2491.849
  • ...
Tüm Meydanlar Adeviye`yi Selamladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Anadolu Gençlik Derneği Manisa Şubesinin organize ettiği program çerçevesinde Manisa`da faaliyette buluna çok sayıda STK temsilcisi ve vatandaşlar iftar saatinden sahur vaktine kadar Mısır`daki Müslümanlar için nöbet tuttular.

"Tüm meydanlar Adeviye olsun" sloganıyla başlatılan eylem Hakkı İplikçi Meydanı`ında gerçekleştirildi. Kur`anı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan AGD Manisa Şubesi Başkanı Metin Engin, İslamın Afrika ya açılan kapısı olan Mısır`ın yüzyıllardır sömürge yönetimleri ve diktatörlerin egemenliğinde olduğunu söyledi. Engin, ilk defa serbest seçimle iş başına gelmiş Muhammed Mursi yönetiminin ABD, AB ve İsrail yönetimlerince iktidarın istekleri doğrultusunda hareket etmemesi üzerine içerde muhalefet ve ordu desteği ile meşru iktidarı yıpratma politikaları işe yaramayınca bizzat ordu darbesi ile hükümeti düşürdüklerini ifade etti.

Engin konuşmasına "Batının olup bitene ses çıkarmaması Anglosakson Yahudi zihniyetinin normal bir tavrıdır. Mısır`da olup biteni Batı ya şikayet etmenin de tutarlı bir tarafı yoktur. Suriye deki iç savaşın, Irakta patlayan bombaların, Afganistan`da, Pakistan`da ,Yemen`de insansız hava araçlarının katlettiği insanların , Sudan da yaşanan bölünme sürecinin Somali`de ki kaosun Batını bilgisi dışında gerçekleştiğini düşünmek safdilliktir."ifadeleriyle devam etti.

Konuşmalara kalabalık, sık sık slogan atarak ve tekbirler getirerek destek verdi.
İlahiyatçı Fahit Yıldız Hocanın dualar okumasıyla devam eden program Sinevizyon gösterimi ve Adeviye Meydanındaki canlı görüntülerin izlenmesinin ardından sahurda sona erdi.(Ramazan Sındıraç-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir