• DOLAR 32.596
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2508.413
  • ...
Bin aydan daha hayırlı olan gece: "Kadir Gecesi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar yazılı basın açıklaması yaparak, halkın 3 Ağustos Cumartesi günü ihya edilecek olan Kadir Gecesi'ni tebrik etti. Müftü Çağlar, gece nedeniyle Merkez Şevket Başak Camiinde Teravih namazından sonra Kadir Gecesi nedeniyle Mevlit ve Kur'an Ziyafeti Programı da düzenleyeceklerini duyurdu.

 

Çağlar, yaptığı açıklamada, Ramazan ayının son günlerini yaşadıklarını belirterek, "Mübarek Kadir gecesini idrak etmenin sevinç ve coşkusu içindeyiz. İnsanlık için hidayet rehberi ve kurtuluş reçetesi olan Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece. Kur'an'ın ifadesiyle "Bin aydan daha hayırlı olan gece'' Son Peygamber Hazreti Muhammed'in (sav) peygamberlik görevinin başladığı gece. İslam dininin zûhur etmeye başladığı gece" dedi.

 

Sadece bir mevlit okumak veya dinlemekle gecenin feyiz, rahmet ve bereketinden tam faydalanılmış olunmayacağını belirten Çağlar, "Gecenin kıymetinin bilinmesi ve ondan tam faydalanılması ona değer kazandıran Kur'an'a gönülden yönelerek; ondaki eşsiz mesajları okumak, anlamak ve yaşamakla mümkündür. Çünkü Kur'an anlaşılmak, fert ve toplum hayatına rehber olmak için gönderilmiştir. Okuduğumuz veya dinlediğimiz Kur'an'ı anlayarak hayatımıza yansıttığımızda o zaman Kur'an bize şifa ve rahmet olacaktır. Zira Kur'an sadece bilgi kaynağı değil, aynı zamanda tüm insanlığa sunulan yol haritasıdır" ifadelerini kullandı.

Kadir gecesinde indirilmeye başlanan Kur'an'ın Allah'a iman ve O'na teslimiyetin yolunu gösterdiğine dikkat çeken Çağlar, "İnsanlık tarihi boyunca peygamberlerin sağlam inanç, güzel ahlak, gerçek adalet, insan haklarına riayet ve insani meziyetleri yerleştirmek için mücadelede geçen hayatlarından kesitler sunarak bu günümüze ölümsüz örnekler taşımaktadır. Ölümü ve ahireti sıkça hatırlatarak hesabını verebileceğimiz temiz bir hayatı yaşamanın uyarısını yapmaktadır. Kur'an sözde değil gerçek kardeşliği, dostluğu, barışı, doğruluğu, dürüstlüğü, sevgi ve saygıyı, hak ve hukuklara riayeti, empati kurmayı ve her türlü ahlaki ve insani meziyetlerle donanmayı emretmektedir. Örnek bir fert ve toplum olmanın bilincini aşılamaktadır" dedi.

Gafletle geçirdiğimiz günlerimize tövbe etmeli Allah'tan af dilemeliyiz
Kadir Gecesi'nde yapılması gerekenleri anlatan Çağlar, sözlerin şöyle sürdürdü: "Mübarek Kadir gecesini namaz kılmak, Kur'an okumak-dinlemek, zikir yapmak, Peygamberimize salavat getirmek, tefekkür etmek ve dualar yapmakla, imkanlar dahilinde fakir insanlara yardımda bulunmakla ihya etmeliyiz. Bu gecede kendimize dönerek gafletle geçirdiğimiz günlerimizi sorgulamalı, hatalara tövbe etmeli ve Allah'tan af dilemeliyiz. Kalplerden varsa kin, nefret ve intikam duygularını atmalıyız. Allah'ın emrettiği sevgi ve kardeşlik icaplarını yerine getirmeye azmetmeliyiz. Mübarek gecede, kendimiz, tüm din kardeşlerimiz ve insanlık için en çok ihtiyaç duyulan barış ve huzur için çok dua etmeliyiz. Peygamberimiz (S.A.V)'in bu gecede yapılmasını tavsiye buyurduğu "Allah'ım sen affedicisin, affetmeyi seversin beni affeyle'' duasını ana-baba ve din kardeşlerimizi de dâhil ederek sık sık okumalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm din kardeşlerimizin Kadir gecesini Tebrik ediyoruz." (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir