• DOLAR 32.506
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2435.104
  • ...
Esnafın yüzü gülüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Yaklaşan Ramazan Bayramı'ndan dolayı işlerinin hareketlendiğini belirten Batmanlı esnaf, satışlardan oldukça memnun olduğu görülüyor.


Halkın, iftarlarını açtıktan sonra çarşıya akın ettiklerini söyleyen çarşı esnaflarından Kadri Yıldız, "Satışlarımız her geçen gün iyiye gidiyor. Normal günlere göre satışlarımız 4-5 kat arttı. Şuanda ki satışlarımızın günlük cirosu 3 bin TL'dir. İleriki günlerde bu fiyat artacaktır. Özellikle hafta sonlarında çok fazla işlerimiz oluyor. Halk, sıcakta oruçlu olmasına rağmen alışverişe çıkıyor. İşlerimizin açılmasından memnunuz. Bayrama 3-4 gün kala ise insanlar elbise ihtiyaçlarını gidermek için sahura kadar çarşıları gezip alışveriş yapacaktır. Bizlerde gece sahura kadar açık kalıyoruz" dedi.


Geçen bayramlardaki satışların bu bayramlardan çok daha iyi olduğunu belirten bir başka esnaf Şerif Karataş, "Bizler çok eski bayramları arıyoruz. Şuan ki bayramlar beklentimizi karşılamıyor. Eski bayramlardaki bir günlük satışlarımızı şuanda bir haftada çıkaramıyoruz. Ama her şeye rağmen yine de işlerimizde yoğunluk yaşanmaya başladı. Bundan bir hafta öncesine göre işlerimiz oldukça iyidir. Akşam iftardan sonra yoğunluğumuz daha çok oluyor" ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir